Sevkiyat öncesi kontrollerin başlıca amaçları, malın miktarını ve kalitesini kontrol etmek, ürünlerde herhangi bir kusur olup olmadığını tespit etmek ve ürünlerin hedef pazarın güvenlik gereksinimlerini karşıladığından emin olmaktır.
Gözetim kuruluşları tarafından verilen sevkiyat öncesi kontrol hizmetlerinde, herşeyden önce tedarikçilere, ürünlerinin hedef pazarlara gönderilmeye hazır olduklarına dair güvence sağlanır. Sevkiyat öncesi inceleme, alıcılar, tedarikçiler veya acenteler tarafından yeni üretilen ürünler ihracat veya ithalat için sevk edilmeden önce kontrol için atılan bir adımdır.
Sevkiyat öncesi denetimler, Dünya Ticaret Örgütü tarafından, uluslararası ticaret standartlarını iyileştirmeye yönelik bir anlaşma olarak resmi olarak tanıtılmıştır. Esas olarak sevkiyat öncesi kontroller şu esaslara göre yapılır: ayrımcılık yapmama, şeffaflık, gizli ticari bilgilerin korunması, gecikmelerin önlenmesi ve ihraç ülkesindeki aynı veya benzer eşyanın fiyatına dayalı fiyat doğrulaması.
Akredite gözetim kuruluşları, üretimin en az yüzde 80’i tamamlandığı zaman sevkiyat öncesi denetimler gerçekleştirir. Bu şekilde, ürün sevk edilmeden önce düzeltici önlem almak için fırsat yaratılmış olur. Ayrıca ürünler, maliyetli ithalat risklerine karşı korunmuş olur.
Sevkiyat öncesi muayene tipik olarak şunları kapsar: işlevsellik, performans, dayanıklılık, genel görünüm ve boyutlar. Başarılı bir sevkiyat öncesi denetimin ardından bir gözetim raporu düzenlenir. Bu incelemede, ürün boyutları, malzeme ve yapı, ağırlık, renk, işaretleme ve etiketleme kontrol edilir.
Sevkiyat öncesi kontroller fabrikada veya üretim tesislerinde yerinde gerçekleştirilir. Ürünlerin kısıtlı kimyasallar içerdiğinden şüphe duyulursa, bu ürünler için daha fazla laboratuvar testleri gerekebilir.
Genel olarak sevkiyat öncesi kontrol prosedüründe şu adımlar önemlidir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, ticari analizler kapsamında, yükleme limanı sevkiyat öncesi kontrol hizmetleri de bulunmaktadır.
Etkin lojistik süreçleri, taşıma maliyetlerini azaltarak işletmeye tasarruf sağlar ve kaynakları daha verimli kullanır.
Lojistik operasyonlarının yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygun yönetilmesi, yasal riskleri ortadan kaldırır ve güvenli taşımacılık sağlar.
Yeni lojistik teknolojileri, süreçlerin daha verimli ve hızlı olmasını sağlayarak işletmenin rekabet gücünü artırır.
Hızlı ve güvenli teslimatlar, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki itibarını pekiştirir.
Sürdürülebilir lojistik süreçlerinin benimsenmesi, uzun vadede çevresel etkileri azaltır ve işletmeye çevresel sorumluluk kazandırır.
İleri düzey lojistik yönetimi, nakliye süreçlerini optimize ederek işletme maliyetlerini düşürür ve verimliliği artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu