EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Ticari IP Test Standartları

Giriş koruması (IP) düzenleyici sertifikasyon testi, bir muhafaza uyumluluk testi şeklidir. Bu test, katılara ve sıvılara karşı koruma seviyesinin belirlenmesini içerir. Giriş koruması standardı test yöntemleri, toza dayanıklılık ve suya dayanıklılık seviyelerini belirtir. Koruma seviyesine IP kodu veya giriş koruma seviyesi denir.

Elektrik muhafaza testi son derece önemlidir. “NEMA 250 Giriş koruma testi” standardı, çeşitli muhafaza seviyelerini tanımlar.

Bir ürünün katı parçacık girişine karşı duyarlılığı, kalibre edilmiş IP test ekipmanı kullanılarak tespit edilir. Katı yabancı nesneler parmakları ve diğer katı nesneleri içerebilir. Ayrıca kum testi ve toz testinin kullanılmasını da içerebilir.

Daha büyük katı nesneleri test etmek için IP test laboratuvarları belirli boyutlarda kalibre edilmiş cihazlar kullanır. Bu çalışmalara aynı zamanda bir kasada nüfuz etmeye izin veren açıklıklar olup olmadığını görmek için uygulanan erişilebilirlik araştırmaları da denir.

Toz testi için numune bir toz odasına yerleştirilir. Toz, oda içinde asılı kalacak ve numuneyi kaplayacak şekilde çalkalanan kalibre edilmiş bir malzemedir. Toz giriş testi tamamlandıktan sonra muhafazanın dış kısmı iyice temizlenir. Daha sonra içinde ne kadar toz olduğunu görmek için numune açılır.

En popüler kum ve toz askeri standartlarından biri “RTCA DO 160 Havadaki ekipmanlar için çevre koşulları ve test prosedürleri - Bölüm 12 Kum ve toz” standardıdır.

Bir kasanın su geçirmez bir muhafaza olup olmadığını belirleye yönelik çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Su geçirmezlik testi çeşitli seviyelerde, hacimlerde ve test sürelerinde sıvı içerebilir. Ürünler damlama suyu testine tabi tutulabilir. Ayrıca sürüş yağmur testlerine veya püskürtme su testlerine de tabi tutulabilir.

Daldırma testi aynı zamanda giriş koruması (IP) testinin bir bileşenidir. Numune suya batırılır. Daldırma derinliği ve maruz kalma süresi uluslararası standartlarda tanımlanmıştır. IP testi standardı gerekliliklerini karşılamak için farklı ürünlerin suya dayanıklı olması gerekir.

Gemilere giden ürünlerin soğuk suda test edilmesi gerekebilir. Sıvılar aynı zamanda aşındırıcı da olabilir. Örneğin ürünler, okyanus koşullarını simüle etmek için soğuk tuzlu suya daldırılır.

Başlıca ticari IP test standartları şunları içerir:

  • ASTM D951-17 Nakliye konteynerlerinin püskürtme yöntemiyle su direncine ilişkin standart test yöntemi
  • IEC 60945 Deniz seyrüsefer ve radyo iletişimi ekipmanı ve sistemleri - Genel şartlar - Test yöntemleri ve gerekli test sonuçları
  • IEC 60068-2-68 Kum ve toz testi
  • IEC 60529 IP Kodu testi
  • IEC 60598 Armatürler
  • ISO 20653 Karayolu taşıtları - Koruma dereceleri (IP Kodu) - Elektrikli ekipmanın yabancı cisimlere, suya ve erişime karşı korunması
  • JIS D 0203 Otomobil parçaları için nem, yağmur ve püskürtme testi yöntemi
  • MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma testi
  • MIL-STD-750 Yöntem 1011 Daldırma testi
  • MIL-STD-883 Yöntem 1002 Daldırma testi
  • RTCA DO 160 Havadaki ekipmanlar için çevre koşulları ve test prosedürleri

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, yukarıda sayılanlar dışında başka ticari IP test hizmetleri de verilmektedir.

 

Bio Suisse Standartlarına Göre Belgelendirme AWS ve ASME Kodları ve Standartları İle Uyumluluk Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları 21 CFR Bölüm 1040 Işık Yayan Ürünler İçin Performans Standartları TS 900-1 EN ISO 3170 ve TS 900-2 EN ISO 3171 Standartlarına Uygun Numune Alımı Numune Alımı (Fosfa, Gafta, TSE Standartlarına Göre) Ticari Test Standartları IEC 61347-2 Lamba Kontrol Donanımı Standartları Demiryolu Çevre Standartları - EN 50125-3 Demiryolu Uygulamaları - Ekipman İçin Çevresel Koşullar - Bölüm 3: Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon İçin Ekipman Demiryolu Çevre Standartları - IEC 61010-1 Ölçüm, Kontrol ve Laboratuvar Kullanımına Yönelik Elektrikli Ekipman İçin Güvenlik Gereksinimleri - Bölüm 1: Genel Gereksinimler Demiryolu Çevre Standartları - IEC 60068-2-5 Çevresel Testler - Bölüm 2-5: Testler - Test S: Zemin Seviyesinde Simüle Edilmiş Güneş Radyasyonu ve Güneş Radyasyonu Testi ve Hava Koşullarına Yönelik Rehberlik Demiryolu Çevre Standartları - IEC 62262 Elektrikli Ekipmanlar İçin Muhafazaların Harici Mekanik Darbelere Karşı Sağladığı Koruma Dereceleri (IK Kodu) Demiryolu Çevre Standartları - UL 1105 Güvenlik Standardı - Denizde Kullanım Filtreleri, Süzgeçler ve Ayırıcılar Demiryolu EMC Standartları - ANSI C136.2 Yol ve Alan Aydınlatma Ekipmanları - Dielektrik Dayanım ve Elektriksel Geçici Bağışıklık Gereksinimleri Demiryolu EMC Standartları - AREMA 11.3.3 Sinyal Sistemleri İçin Elektronik Sinyal Ekipmanının Dalgalanma Dayanımı Yeteneğine İlişkin Önerilen Tasarım Kriterleri

Ticari IP Test Standartları Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Yüksek güvenlik standartlarına sahip ürünler, pazarda rekabetçi avantaj sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Testler, üretim ve dağıtım süreçlerinde ürün kalitesini artırarak operasyonel verimliliği sağlar.

Hedef Kitleyi Belirler

Sağlam ve güvenli ürünler, doğru hedef kitleye ulaşarak marka sadakati yaratır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası testler ve sertifikalar, ürünlerin küresel pazarda tanınmasını sağlar.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Ürünlerin güvenli ve dayanıklı olması, iş yerinde güvenlik kültürünü artırarak çalışan motivasyonunu yükseltir.

Maliyetleri Azaltır

Dayanıklı ürünler, sık bakım ve onarım gereksinimlerini ortadan kaldırarak maliyetleri azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu