Çevresel testler, ticari endüstrilerin ürünlerinin farklı çevre koşullarına ne kadar iyi dayandığını belirlemeleri açısından önemli bir süreç olmakla kalmaz, aynı zamanda endüstri standartlarına ve düzenlemelerine uyulmasına, ürün tasarımının ve kalitesinin gelişmesine ve pazarda rekabet avantajı kazanılmasına yardımcı olur.
Çevresel testler, ürünlerin farklı iklim koşulları ve ürünlerin kullanım ömrü boyunca deneyimlemesi muhtemel mekanik stresler altında değerlendirilmesi sürecidir. Bazen iklim testi olarak da adlandırılan bu zorlu süreç, bir ürünün tasarımında veya performansında, özellikle aşırı seviyelerde ortaya çıkan zayıflıkları tespit eder.
Laboratuvarlar, farklı iklim senaryoları altında ürün ve malzemelerin performansını, dayanıklılığını, güvenilirliğini ve güvenliğini değerlendirmek için test odaları kullanır.
Kuruluşların çevresel testleri, endüstrilerine, ürünlerine ve testlerde esas alınan standartlara bağlı olarak önemli ölçüde değişiklik gösterir. Örneğin döngüsel testler, test altındaki cihazların aşırı sıcaklıklar veya yüksek ve düşük nem gibi alternatif koşullara maruz bırakılmasını içerir. Kararlı durum testinde test altındaki cihazlar belirli bir süre boyunca aynı koşullara maruz bırakılır. Termal şok testi ile döngü arasındaki temel fark zamandır. Termal şok testinde test edilen cihazlar aşırı zıt koşullara ayarlanmış iki bölge arasında hızla aktarılır. Termal şok testi ayrıca üçüncü bir ortam bölgesini de içerebilir.
Korozyon testinde tuz püskürtme odası, aşındırıcı koşullar yaratır. Bu özellikle fosfatlanmış yüzeylerin, çinko ve çinko alaşımlı kaplamaların, elektrolizle kaplanmış krom, nikel, bakır ve kalay yüzeylerin, elektrolitik olarak uygulanmayan kaplamaların, organik veya boya kaplamaların ve pillerin performansını belirlemek açısından önemlidir.
İşletmeler ayrıca çevre testlerinin bir parçası olarak kum, toz ve titreşimleri de dahil edebilir veya yüksekliği simüle edebilir. Ancak koşullar ne olursa olsun hassas kontrol için çevresel test odalarına güvenilir.
Çevresel testlerin merkezinde yer alan çevresel test odaları, test altındaki bir cihazın kullanım sırasında maruz kalabileceği çevresel koşulları simüle etmek için tasarlanmıştır. İklimsel odalar olarak da bilinen test odaları aşırı sıcaklıkları, nemi, tuz serpintisini, titreşimi ve diğer çevresel faktörleri simüle edebilir.
Genellikle ısıtma ve soğutma sistemleri, basınçlı hava sirkülatörleri, uzaktan izleme teknolojisi ve nem sistemi ile donatılan çevresel test odaları, sıcaklık, nem, basınç ve mekanik gibi çeşitli çevresel koşulları oluşturabilir ve kontrol edebilir.
Ticari test standartları bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, yukarıda sayılanlar dışında başka çevresel test hizmetleri de verilmektedir.
Test standartlarının sağladığı güven ortamı, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını ve motivasyonlarını artırır.
Yüksek ticari test standartlarına uygun ürünler, müşteri beklentilerini karşılayarak memnuniyet oluşturur.
Ticari testler, sektör genelinde kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynar.
Ticari testler, ürünlerin gıda güvenliği standartlarına uygun olmasını sağlayarak sağlık risklerini azaltır.
Testlere dayalı kalite güvencesi, markanın güvenilirliğini artırır ve değerini yükseltir.
Ticari test standartları, yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uyumu garanti eder.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu