EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Titreşim Maruziyeti (El, Kol ve Tüm Vücut) Ölçümü

Endüstriyel gelişmeler paralelinde birçok çalışan her gün iş yerinde farklı titreşimlere maruz kalmaktadır. Bu titreşimler, tüm vücut titreşimleri veya el-kol titreşimleri şeklinde olmaktadır. Tüm vücut titreşimleri, gıda üretimi, madencilik ve inşaat, tarım ve benzeri imalat sektörlerinde kullanılan ekipmanların çalıştırılmasından kaynaklanmaktadır. Bu tür maruziyet, yorgunluk nedeniyle verimsizlik ve ciddi sağlık tehlikelerine neden olmaktadır. El-kol titreşimleri ise, tüm avuç içi veya parmaklar boyunca el-kol yüzeylerine uygulanan darbe kuvvetlerini içermektedir. Örneğin elektrikli aletler, taşlama makinaları veya herhangi bir çarpma aletinden kaynaklanan titreşimler, mekanik titreşim veya şoklar yaratmaktadır.

Sürücüler ve teknik operatörlerin maruz kaldıkları tüm vücut titreşimleri, istenmeyen duruş ve kas-iskelet ağrılarının ana nedenleridir. Üretim hacmindeki artan talebin bir sonucu olarak, birçok çalışan, yıl boyunca çok az ara vererek çalışmaktadır. Bu çalışanların çoğu, titreşime aşırı maruz kalma yüzünden ciddi kas-iskelet sistemi bozuklukları ile karşı karşıyadır.

Çalışanlar üzerinde yüksek titreşim etkisine neden olan başlıca faktörler şunlardır: mekanik makina tasarımı, bakım kültürü, koltuk tipi, temel tipi ve ekipman hızı türleri ve ayrıca makinada gerçekleştirilen görev türü, çalışanların anatomik özellikleri ve üretim çalışma düzeni.

Birçok sektörde, bir ekipman kullanan teknik çalışanlar, çoğunlukla hem el-kol titreşimlerine hem de tüm vücut titreşimlerine yüksek yoğunlukta maruz kalmaktadır. Titreşimli ekipmanın uzun süreli kullanımı yüzünden çalışanların verimliliği düşmekte sağlıkları ve güvenlikleri istenmeyen etkilere maruz kalmaktadır.

Ulusal ve uluslararası standartlar ile, sağlık etkileri riskinin arttığı süre olarak tanımlanan sekiz saatlik, zaman ağırlıklı ortalamanın üzerindeki tüm vücut titreşimleri veya el-kol titreşimleri için düzenleyici standartlar yayınlamaktadır. Ayrıca yürürlükte olan yasal düzenlemeler ile işverenlere bir takım yükümlülükler getirilmiştir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen hizmetler arasında iş güvenliği testleri çerçevesinde, titreşim maruziyeti (el, kol ve tüm vücut) ölçümü hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Titreşim Maruziyeti (El, Kol ve Tüm Vücut) Ölçümü Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarına sahip olmak, sektördeki diğer rakiplere karşı önemli bir rekabet avantajı sağlar.

Marka Değerini Artırır

Güvenli bir iş ortamı ve iş güvenliği testlerinin başarıyla yapılması, markanın itibarını artırır ve sektördeki prestijini güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

İş güvenliği testleri, yenilikçi güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesine olanak tanır ve güvenli çalışma kültürünü teşvik eder.

Güvenilirlik Artışı

Düzenli yapılan iş güvenliği testleri, işletmenin güvenilirliğini ve çalışanların sağlığını garanti altına alır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

İş güvenliği önlemlerinin alınması, iş kazalarını ve sağlık sorunlarını önleyerek verimliliği artırır ve operasyonel maliyetleri düşürür.

Standartların Belirlenmesi

İş güvenliği testleri, sektördeki güvenlik standartlarının belirlenmesinde temel rol oynar ve işletmelerin en iyi uygulamaları benimsemelerine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu