EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Titreşim Testi

Titreşim testi, kusurları tanımlamak ve test malzemesinin genel durumunu değerlendirmek için mekanik sistemler veya bireysel bileşenler ve yapılar içindeki titreşim modellerini analiz eder. Titreşim analizi, üreticilerin ve mühendislerin şunları yapmasına olanak tanır:

  • Yapısal veya sistem kusurların tespit edilmesi
  • Bir ürünün limitlerinin ve toleranslarının belirlenmesi
  • Ürünlerin amaçlara uygun olduğundan emin olma
  • Kalite standartlarına uygunluğun doğrulanması
  • Ürün kalitesi ve dayanıklılığının yükseltilmesi

Titreşim testlerini gerçekleştirmenin, elde edilmek istene bilgilere bağlı olarak genelde iki yöntemi bulunmaktadır: zaman alanında veya frekans alanında.

  • Zaman alanı analizi: Titreşim dalga biçimleri, zamana göre genlik olarak gösterilen zaman alanında meydana gelir. Bu dalga biçimini analiz etmek, bir sistemin anormalliklerle ne zaman ve nasıl karşılaştığı hakkında genel bilgileri ortaya çıkarır. Genelde şu parametreler kullanılarak dalga boyu incelenir zaman alanı analizleri gerçekleştirir: karekök ortalaması, tepe genliği, basıklık, standart sapma, tepe faktörü ve çarpıklık. Zaman alanı analizleri bir sistemin veya bileşenin genel durumunu teşhis etmek için en iyi yöntemdir.
  • Frekans alan analizi: Hızlı Fourier dönüşümü algoritmasını kullanarak bir dalga boyunu spektruma dönüştürmek, dalga boyunu tüm frekanslara ayıran frekans alanına yerleştirir. Bu metodoloji, zaman alanındaki dalga boyunu incelemekten daha derinlemesine bir analiz sağlar. Frekans alanı analizlerini yürütmenin iki yolu şunları içerir:

Titreşim testi, ürünleri müşterilere teslim etmeden önce kalite kontrolün kritik bir bileşenidir. Titreşim, farklı ambalaj ürünleri veya bileşenleri üzerinde çeşitli zararlı etkiler yaratabilir ve bunlarda yorulma arızasına neden olabilir. Bu yüzden üreticilerin, müşterilere teslim edilmeden önce malzemeler üzerinde kalite testleri yapması önemlidir.

Bu testlerde dikkate alınan birkaç uluslararası standart şunlardır:

  • Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM D999-08(2015) Nakliye konteynerlerinin titreşim testi için standart test yöntemleri” standardı
  • Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından geliştirilen “IS 7028-2 Tam, dolu taşıma paketleri için performans testleri - Bölüm 2 Sabit düşük frekansta titreşim testi”

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, titreşim testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Gerilme Direnci Testi Sertlik Testi Titreşim Testi Hava Şartlarına Dayanıklılık Testi Malzeme Bileşimi Testi Burulma Testi Yorulma Testi Kırılma Tokluğu Testi Sıkıştırma Testi Sürünme Testi Darbe Testi Brinell Sertlik Testi IS 9000-6 Elektronik ve Elektrik Ürünleri İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 6: Kompozit Sıcaklık / Nem Döngüsel Testi IS 15960 Kompozit Alt Paslanmaz Çelik Pişirme Tabakaları - Özellikler IS 208 Kapı Kolları - Özellikler IS 7231 Klozetler ve Pisuvarlar İçin Plastik Rezervuarlar - Şartname IS 13395 Tencereye İliştirilen Kulak ve Tutamak Tertibatlarının Performansı - Şartname IS 13983 Ev Amaçlı Paslanmaz Çelik Lavabolar - Özellikler IS 2552 Çelik Variller (Galvanizli ve Galvanizsiz) IS 191 Bakır - Özellikler ASTM A370 Çelik Ürünlerinin Mekanik Testi İçin Standart Test Yöntemleri ve Tanımlar ASTM E8/E8M-13a Metalik Malzemelerin Gerilim Testi İçin Standart Test Yöntemleri JIS Z2241 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Oda Sıcaklığında Test Yöntemi ISO 6892-1 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Bölüm 1: Oda Sıcaklığında Test Yöntemi IS 1608 Metalik Malzemeler - Ortam Sıcaklığında Çekme Testi IS 14756 Paslanmaz Çelik Tencere Gereçleri IS 6911 Paslanmaz Çelik Levha, Levha ve Şerit - Özellikler IS 5522 Mutfak Eşyaları İçin Paslanmaz Çelik Levhalar ve Şeritler IS 6528 Paslanmaz Çelik Tel - Özellikler IS 6527 Paslanmaz Çelik Filmaşin IS 740 Genel Mühendislik Amaçlı Dövme Alüminyum ve Alüminyum Alaşım Perçin Stok Şartnamesi IS 1660 İşlenmiş Alüminyum Malzemeler - Özellikler IS 8423 Yangınla Mücadele İçin Kontrollü Süzme Hortumu - Özellikler IS 13422 Tek Kullanımlık Cerrahi Kauçuk Eldivenler - Özellikler IS 10908 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı İçin Esnek Kauçuk Borular - Şartname IS 9573 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin Kauçuk Hortum IS 443 Kauçuk Hortumlar İçin Numune Alma ve Test Yöntemleri IS 447 Kaynak İçin Kauçuk Hortum Spesifikasyonu ISO 2398 Basınçlı Hava İçin Tekstil Takviyeli Kauçuk Hortumlar - Şartname

Titreşim Testi Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin dayanıklılığı ve fonksiyonelliği test edilerek kalite yönetim sistemleri güçlendirilir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlanarak çalışanların motivasyonu artırılır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünlerin yasal düzenlemelere uygunluğu sağlanarak hukuki uyumsuzluklar engellenir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Yeni malzemeler ve üretim teknikleri uygulayarak yenilikçi çözümler geliştirilir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu