EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Toka Testleri

Genel anlamda toka, iki gevşek ucu sabitlemek için kullanılan bir aparattır. Antik Yunan ve Roma’da özellikle askeri teçhizatta toka kullanıldığını gösteren bulgulara rastlanmıştır. Sonrasında da, sade ve dayanıklı oluşu yüzünden tokalar, özellikle ayakkabı ve botlarda, koşum takımlarında ve nakışlarda popüler olarak kullanılmıştır. Fermuar icat edilmeden önce tokalar, iki ucu sabitlemek için kullanılan vazgeçilmez bir araç olmuştur. Bugün hala ayakkabılarda ve botlarda, özellikle de kemerlerde çok kullanılmaktadır. Tokalar ayrıca sırt çantalarında, saatlerde, bilekliklerde ve diğer çeşitli nesnelerde süs amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Tokaların günlük uygulamaları arasında, pantolon bellerini sıkılamak veya yukarıda tutmak (kemer veya askı tokaları), saat kemerini bağlamak gibi gereksinimler yanı sıra, bagajları kapatmak, çocuk veya bebek araba koltuğunu kilitlemek, tırmanıcıların emniyet kemerlerini veya araç emniyet kemelerini koltuklara güvenli bir şekilde bağlamak gibi gereksinimler de yer almaktadır.

Tokalar genel olarak, amaçlandıkları uygulama, yapıldığı malzeme ve kullanılan bağlama sistemi ile karakterize edilmektedir. En yaygın karşılaşılan toka türleri şunlardır: tutucu tokalar, cırcır tokalar, makaralı tokalar, yandan çıkarma tokalar ve kaydırmalı tokalar. Örneğin tutucu tokalarda, kayışı tutturucunun altından geçirmek için bastırılan bir kol bulunmaktadır. Kayışı sıkmak için, kayış uygun şekilde gerilinceye kadar kol serbest bırakılır. Kayışın uzunluğu, kayışı çekmek için kolu aşağı doğru iterek ayarlanır. Bu tokalar genelde kargoyu sabitlemek için kullanılmaktadır. Kaydırmalı tokalar ise, tokanın kayış üzerinde kolayca hareket etmesi önemli olan ekipmanda kullanılmaktadır. Bu ayarlanabilir toka türleri, kemerleri, cüzdanları, çantaları, sırt çantalarını ve valizleri boyutlandırmayı kolaylaştırmaktadır.

Tokalar ayrıca metal tokalar, pirinç tokalar, askeri metal tokalar, plastik tokalar ve tel tokalar gibi, malzeme türüne bağlı olarak da farklılık göstermektedir. Tokalar bir de özel uygulama şekillerine göre sııflandırılmaktadır. Ayakkabı tokaları, bagaj tokaları, astar emniyet tokaları, askı tokaları, şapka tokaları ve giyecek tokaları gibi.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, toka testleri hizmetleri de vermektedir.

 

Deride Adhesion (Yapışma) Testi Deride Diklorometan İle Çözünebilen Madde Miktarı Testi Deride Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller Testi Deride Formaldehit Testi Deride Işık Haslığı Testi Deride Kalınlık Testi Deride Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Testi Deride Kopma Mukavemeti ve Uzama Testi Deride Krom (VI) Testi Deride Kuru Temizleme Solüsyonu Haslığı Testi Deride O-Fenilfenol Testi Deride pH Değeri Testi Deride Su Damlatma Haslığı Testi Deride Su Haslığı Testi Deride Sürtme Haslığı Testi Deride Ter Haslığı Testi Deride Yasaklı Azo Boyarmaddeler Testi Deride Yıkama Haslığı Testi Deride Yırtılma Mukavemeti Testi Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Kağıt Ürünlerde Emme Hızı Testi Kağıt Ürünlerde Gramaj Testi Kağıt Ürünlerde Kuru Kopma Mukavemeti Testi Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Kağıt Ürünlerde Yaş Kopma Dayanımı Testi Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Koruyucu Giyeceklerin Yağmura Karşı Koruma Testi Mekanik Risklere Karşı Koruyucu Eldiven Testi Naylon Kolan Testi Profesyonel Kullanım İçin Yüksek Görülebilirlik Uyarısı Olan Giyecekler Aksesuar Testleri Ayakkabı Testleri Bebek Bakım Ürünleri Testleri Çanta Testleri Deri Ürünleri Testleri Deterjan Testleri Giyecek Testleri Ev Tekstil Ürünleri Testleri Halı Testleri Hazır Giyim Testleri İplik Testleri Kemer Testleri Kırtasiye Testleri Kişisel Bakım Ürünleri Testleri Kumaş Testleri Oyuncak Testleri Perde Testleri Toka Testleri Yer Döşemeleri Testleri

Toka Testleri Yararları


Standartların Belirlenmesi

Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Spesifik testler, üretim sürecinde hataları minimize ederek kaynak verimliliğini ve kârlılığı artırır.

Marka Değerini Artırır

Kaliteli ve güvenilir ürünler, markanın itibarını artırarak sektör içinde daha güçlü bir konuma getirir.

Müşteri Memnuniyeti Arta

Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.

Riskleri Azaltır

Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.

Hedef Kitleyi Belirler

Doğru analizler, markanın hedef kitlesine daha uygun ürünler sunmasına yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu