Bir tıbbi cihazın veya ilacın, sızabilir safsızlıklara, kontaminantlara veya diğer kalıntılara maruz kalması ile ilgili potansiyel sağlık risklerinin değerlendirilmesi, hasta güvenliği bakımından çok önemlidir. Toksikolojik risk değerlendirmesi çalışmaları, seçenekleri değerlendirmek ve yasal gereklilikleri etkili bir şekilde karşılayan yaklaşımlar geliştirmek açısından işletmelere yardımcı olmaktadır.
Toksikolojik risk değerlendirmesi, esas olarak dört aşamadan oluşan ve araştırmaya dayalı bir değerlendirme yöntemidir. Bu aşamalar şunlardır: tehlike tanımlama ve veri değerlendirme, maruziyet değerlendirmesi, doz-yanıt analizi ve risk karakterizasyonu.
Risk değerlendirmesi, test numunesinin kimyasal yapısına, toksikoloji konusunda yayınlanmış bilgilere ve mevcut toksikoloji verilerine dayanılarak türetilen maruz kalma sınırlarına dayanmaktadır. Bu çalışmalar genel olarak, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan ISO 10993-17 ve ISO 18562 standartlarına ve Uluslararası Uyum Konferansı (ICH) tarafından yayınlanan ICH M7 ve ICH Q3D kriterlerine dayanmaktadır:
Kısaca toksikolojik risk değerlendirmesi çalışmaları ile, tehlike ve maruz kalma potansiyeli arasındaki ilişki riski tanımlanmaktadır. Gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen testler ile, bir ürünün toksikolojik açıdan bir risk taşıyıp taşımadığı belirlenmektedir. Bu testlerde ürün formülünde yer alan her bir kimyasal bileşiğin toksisitesi değerlendirilmektedir. Ürünlerde kullanılan madde ve bileşiklerin toksisitesi, tüketiciler için bugün endişe kaynağıdır. Olumsuz bir durum, işletmelerin marka bütünlüğüne ve pazardaki konumuna zarar vermektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, toksikolojik risk değerlendirmesi hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu