Birçok endüstriyel atık, tarımsal atıklar veya diğer insan faaliyetleri, yüksek mukavemetli amonyum atık su üretmektedir. Su kirliliği, besinlerin alıcı sulara deşarjı yüzünden çok ciddi çevre sorunları yaratmaktadır. Bu yüzden atıksu arıtma tesislerinin işletilmesine yönelik çok katı standartlar getirilmiştir. Bu standartları karşılamak için, atıksu arıtma tesislerinin çok sıkı kontrol edilmesine gerek duyulmaktadır.
Tüm su kütlesi bozukluklarının yaklaşık dörtte biri, besin atıkları, oksijen tükenmesi, amonyak, zararlı alg çoğalmaları, biyolojik bütünlük ve bulanıklık gibi nedenlerle olmaktadır. Toplam atık, nitrojen, amonyak, nitrat, partikül organik nitrojen ve çözünür organik nitrojenden oluşmaktadır. Esas olarak azotu gideren biyolojik süreçler nitrifikasyon ve denitrifikasyondur.
Su arıtma süreçlerindeki gelişmeler ve son yıllarda deşarj edilen atık sularla ilgili düzenlemeler, atık su arıtımında basit organik karbon oksidasyonundan nitrojen ve fosfor giderilmesine kadar çok farklı uygulamalar getirmiştir. Nitrojen uzaklaştırma, normal olarak, oksik ve anoksik koşullar arasında sırayla ve dönüşümlü olarak veya nitrifikasyon ve denitrifikasyon için uygun koşullara sahip ayrılmış bölgeler oluşturularak gerçekleştirilmektedir.
Arıtma çamurlarının çoğu, organik madde miktarını ve katılarda bulunan ve hastalığa neden olan mikroorganizmaların sayısını azaltmak amacı ile çeşitli çürütme yöntemleri kullanılarak arıtılmaktadır. En yaygın arıtma seçenekleri arasında anaerobik sindirim, aerobik sindirim ve kompostlama bulunmaktadır.
Arıtma çamuru arıtımı, kanalizasyon arıtma sırasında üretilen arıtma çamurunun yönetimi ve bertarafı için kullanılan süreçleri tanımlamaktadır. Çamur çoğunlukla sudur ve sıvı kanalizasyondan daha az miktarda katı madde çıkarılmaktadır. Birincil çamur, birincil arıtma sırasında çıkarılan çökebilir katıları içermektedir. İkincil çamur ise, ikincil arıtma biyoreaktörlerinden gelen arıtılmış kanalizasyon çamurunu içermektedir.
Atık sudan nitrojen ve fosforun uzaklaştırılması dünya genelinde duyulan bir endişedir. Çünkü bu bileşikler doğal suda ötrofikasyona neden olmaktadır. Yani sudaki çözülmüş oksijen miktarını azaltmakta ve uzun vadede su ekosisteminin ölümüne neden olmaktadır. Bu yüzden atık sulardan nitrojen ve fosforu gidermek için bir son arıtma süreci gerekli olmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çevre analizleri çerçevesinde, toprak ve arıtma çamuru, azot testi hizmetleri de vermektedir.
Çevre dostu çözümler, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak operasyonel maliyetleri düşürür.
Çevre analizleri, olası çevresel zararlara karşı riskleri önceden tespit ederek azaltılmasına olanak tanır.
Çevreye duyarlı analizler, çevre bilincine sahip hedef kitleye hitap ederek markayı doğru segmentlere ulaştırır.
Çevresel etkilerin minimize edilmesi, kaynak kullanımını optimize ederek verimliliği ve kârlılığı artırır.
Çevresel analizler, sektördeki çevre dostu standartların belirlenmesine katkı sağlar, böylece kaliteli ve güvenli ürünler üretilir.
Çevresel etkilerin sürekli izlenmesi ve iyileştirilmesi, süreçlerin daha sürdürülebilir hale gelmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu