Toprak testleri, toprak verimliliği yönetimi programının ayrılmaz bir parçasıdır. Etkili toprak testi, zamanla toprak verimliliğindeki değişiklikleri izlemek, gübre veya kireç uygulama önerileri yapmak, daha geniş tarlalardaki düşük verimli toprakları belirlemek ve bir tarladaki toprakların verimlilik durumu hakkında bilgi sahibi olmak için yapılmaktadır.
Hedef ne olursa olsun, güvenilir toprak testleri, uygun toprak örneklemesi ile başlamaktadır.
Testler için uygun toprak numunesi toplama üç prensibe dayanmaktadır:
Kısa mesafelerde bile topraklar oldukça değişkendir. Bu nedenle toprağı tek bir yerden toplamak doğru değildir. Bunun yerine, kompozit numunelerin toplanması tercih edilmektedir. Kompozit numuneler, genelde birden fazla yerden toplanan ve tek bir kompozit numune oluşturmak için karıştırılan numunelerdir. Bu şekilde toprak özelliklerinin daha geniş alanlardaki ortalaması alınmakta ve toprak değişkenliğinin etkileri en aza indirilmektedir.
Toprak testi yapan her laboratuvar, numunelerin nasıl sevk edileceği ve etiketleneceği konusunda özel talimatlara sahiptir. Gelişmiş birçok laboratuvar, kaliteli ve güvenilir test hizmetleri sunmaktadır, ancak laboratuvarlar arasında metodoloji ve sonuçlar açısından farklılıklar olmaktadır. Bu nedenle, genelde her yıl aynı laboratuvarın kullanılması önerilmektedir. Bu şekilde toprak testi sonuçlarında yıldan yıla gözlemlenen herhangi bir değişikliğin, farklı laboratuvarlar arasındaki test uygulamalarındaki sapmalardan değil, toprak verimliliği durumundaki gerçek değişikliklerden kaynaklandığı anlaşılacaktır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çevre analizleri çerçevesinde, toprak ve arıtma çamuru, numune alma hizmetleri de vermektedir.
Çevresel analizler, sektördeki çevre dostu standartların belirlenmesine katkı sağlar, böylece kaliteli ve güvenli ürünler üretilir.
Çevre dostu çözümler, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak operasyonel maliyetleri düşürür.
Çevre analizleri, olası çevresel zararlara karşı riskleri önceden tespit ederek azaltılmasına olanak tanır.
Çevreye duyarlı analizler, çevre bilincine sahip hedef kitleye hitap ederek markayı doğru segmentlere ulaştırır.
Çevre analizleri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasını sağlayarak doğa dostu çözümler sunar.
Çevre yönetmeliklerine uygunluk, işletmelerin hukuki gereklilikleri yerine getirmesine ve cezai risklerden kaçınmasına yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu