Tarla bitkilerinin dengeli beslenmesi, bitkisel üretim etkinliği ve kalitesinin önemli bir ön koşuludur. Topraktaki mahsulün doğru beslenmesinde potansiyel besin etkileşimleri, rasyonel gübreleme teknolojisi ile toprağın ve bitkilerin besin durumunun daha doğru bir şekilde ayarlanması için önemlidir. Toprak verimliliğinin iyileştirilmesi ve kontrolünün optimizasyonu yönünden, tarla koşullarına ilişkin etkileşimler çok önemlidir. Bitkilerin kimyasal bileşimini etkileyen etkileşim verileri, mahsullerin besin durumu teşhis edildiğinde bitki analizlerinin doğru yorumlanması için de gerekli olmaktadır.
Kükürt içeren gübrelere mahsul tepkisinin olmaması, en yaygın olarak sülfat varlığının sonucudur. Bu durum, alt topraklardaki kükürt yüzünden veya havada bulunan kükürdün endüstriyel kaynaklardan, özellikle büyük metropol alanlarının yakınında birikmesi yüzünden olmaktadır. Toprağın kükürt içeriğinin belirlenmesine yönelik test yöntemleri, toprak çözeltisindeki sülfat iyonları ve inorganik bileşikler tarafından adsorbe edilen sülfat iyonları dahil olmak üzere topraktaki kükürdün başlıca formlarının ekstrakte edilebilirliğini ve bitki kullanılabilirliğini dikkate almaktadır.
Sülfat iyonu öncelikle kil ve demir / alüminyum oksitler tarafından adsorbe edilmekte ve pH seviyesi azaldıkça adsorpsiyon armaktadır. Toprakta bulunan sülfür mineralleri suda zor çözünmekte, ancak kimyasal veya biyolojik oksidasyonla çözelti haline getirilmektedir. Hem organik hem de sülfit formları zamanla bitki beslenmesine katkıda bulunmaktadır, ancak bitkiler öncelikle sülfat formundaki kükürdü emmektedir. Bu nedenle, toprak test çözümlerinin çoğu, sülfatın ekstraksiyonu ve belirlenmesi yoluyla bitkide mevcut kükürt miktarını tahmin etmektedir.
En yaygın olarak kullanılan özütleme çözeltileri sudur. Bitkilerde bulunan sülfatın belirlenmesi için önerilen birkaç toprak testi yöntemli şunlardır: asitlenmiş amonyum hidroksit ve monokalsiyum fosfat.
Sülfat, toprakta ve arıtma çamurunda çeşitli metallerin tuzları olarak bulunmaktadır. Sülfatla ilişkili farklı metaller toprak tarafından sülfatın adsorpsiyonunu etkilemektedir. Sülfatın belirlenmesi için kullanılan analitik yöntem, sülfat ile ilişkili metal türünden etkilenmektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çevre analizleri çerçevesinde, toprak ve arıtma çamuru, sülfat analizi hizmetleri de vermektedir.
Çevre yönetmeliklerine uygunluk, işletmelerin hukuki gereklilikleri yerine getirmesine ve cezai risklerden kaçınmasına yardımcı olur.
Çevreye duyarlı analizler, çevre bilincine sahip hedef kitleye hitap ederek markayı doğru segmentlere ulaştırır.
Çevresel etkilerin minimize edilmesi, kaynak kullanımını optimize ederek verimliliği ve kârlılığı artırır.
Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir uygulamalar, markanın değerini artırır ve toplumsal sorumluluğunu pekiştirir.
Çevresel etkilerin sürekli izlenmesi ve iyileştirilmesi, süreçlerin daha sürdürülebilir hale gelmesini sağlar.
Çevre analizleri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasını sağlayarak doğa dostu çözümler sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu