EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Toprak Yönetimi - Jeoteknik Toprak Testleri

Başarılı bir inşaat projesinin en önemli hedeflerinden biri, inşa edilmesi planlanan yapının sağlam bir temel üzerine oturacağına dair güvendir. Bunu başarmak için, bir jeoteknik mühendisi sahada mevcut koşulları anlamak amacı ile toprağın niteliklerini ve parametrelerini analiz etmelidir. Bir sahadaki toprağın türü binanın temelini belirler, bu nedenle zemin testi herhangi bir jeoteknik araştırmanın temel taşıdır.

İnşaat projeleri doğası gereği son derece yıkıcı süreçlerdir ve toprağı kaydırabilecek ve çevreyi bozabilecek faaliyetler gerektirebilir. Örneğin asit sülfatlı topraklar el değmeden bırakıldığında herhangi bir risk oluşturmaz. Ancak havaya maruz kaldıklarında zehirli kimyasallar açığa çıkar ve çevredeki ekolojik yaşama, su yollarına, havaya ve hatta binalara birçok zararlı etki yapabilir. Asit sülfatlı topraklarla etkili bir şekilde başa çıkmak için, riskleri araştırmak, kontrol etmek ve yönetmek gerekir, bunun için de bir çevre ve jeoteknik yaklaşım gereklidir.

Jeoteknik toprak testi iki temel bileşene ayrılır: saha örneklemesi ve analizi ve laboratuvar testleri. Saha örneklemesi ve analizi, toprak örneklerinin toplanmasını ve mevcut toprak katmanları ve taşıma kapasitesi dahil olmak üzere diğer verilerin belgelenmesini içerir. Ayrıca, tasarlanan temellerin uzun vadeli stabilitesini etkileyecek diğer faktörlerin varlığı belgelenir, örneğin ağaçlar, drenaj, eğim, kayaya olan derinlik, mevcut yapılar ve benzerleri.

Laboratuvar testi ise, jeoteknik analizin ayrılmaz bir parçasıdır ve toprağın şişme ve büzülme kapasitesi, nem içeriği, toprak geçirgenliği, dağılımı, mukavemeti, konsolidasyonu ve doğrudan kayması gibi faktörleri belirlemeye yardımcı olur.

Toprağın nem içeriği, fırında kurutma yöntemi, mikrodalga yöntemi, ocak gözü yöntemi ve kum banyosu yöntemi dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanılarak belirlenir. En yaygın yöntem, numune toprağının tartılmasını, bir fırında kurutulmasını ve sabit kuru kütle elde edilene kadar tekrar tartılmasını içeren fırında kurutma yöntemidir.

Sıkıştırma testi, standart veya değiştirilmiş sıkıştırma kuvveti kullanılarak sıkıştırıldığında, bir toprağın nem içeriği ile kuru yoğunluğu arasındaki ilişkiyi belirlemek için yapılır.

Büzülme / şişme testi, nem içeriğindeki değişikliklerle, yani toprağın kuruduğunda büzülme veya ıslandığında şişme derecesi ile beklenen hacimdeki nispi değişikliktir.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen çevre hizmetleri arasında toprak yönetimi hizmetleri kapsamında jeoteknik toprak testleri hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Asbest Yönetimi Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Biyojenik Karbondioksit Emisyonları Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Kaçak Emisyon Araştırmaları Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Uçucu Hava Toksinlerini İzleme Toprak Yönetimi - Asidik Kayaç Drenajı Toprak Yönetimi - Kontamine Arazi Araştırmaları Toprak Yönetimi - Çevresel Sondaj Çalışmaları Toprak Yönetimi - Jeoteknik Toprak Testleri Toprak Yönetimi - Mikrobiyoloji, Bakteriyoloji ve Eko Toksikoloji Araştırmaları Toprak Yönetimi - Geçirgenlik Testleri Toprak Yönetimi - Zemin ve Tortu Numunesi Alma Su Yönetimi - İçme ve Sanayi Suyu Araştırmaları Su Yönetimi - Yeraltı Suları ve Hidrojeolojik Araştırmalar Su Yönetimi - Hidrojeokimyasal Araştırmalar Su Yönetimi - Sanayi ve Atıksu Araştırmaları Su Yönetimi - Pompalama Testleri Su Yönetimi - Yüzey Suları Araştırma Su Yönetimi - Su Ayak İzi Denetimi Atık Yönetimi - Atık Analizleri Atık Yönetimi - Kazılmış Zemin Yönetimi Atık Yönetimi - Atık Deposu Yönetimi Atık Yönetimi - Atık Çöküntü İzleme Atık Yönetimi - Tehlikeli Atık Ürünlerin Yeniden Paketlenmesi Atık Yönetimi - Atık Hizmetleri Atık Yönetimi - Atık Muhafaza Atık Yönetimi - Atıksu Arıtma Hizmetleri Çevresel Değerlendirmeler - Çevresel ve Sosyal Etkilerin Belirlenmesi Çevresel Değerlendirmeler - Çevresel Durum Tespit Hizmetleri İklim Değişikliği - AB Emisyon Ticaret Şeması İklim Değişikliği - AB Emisyon Ticaret Şeması Havacılık Sektörü Denetimi İklim Değişikliği - ISO 14064 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi İklim Değişikliği - ISO 14067 Karbon Ayak İzi İklim Değişikliği - PAS 2050 Karbon Ayak İzi İklim Değişikliği - İsteğe Bağlı Aktiviteler ve Projeler Çevresel Veri Yönetimi

Toprak Yönetimi - Jeoteknik Toprak Testleri Yararları


Hedef Kitleyi Belirler

Çevresel sorumluluk taşıyan hizmetler, çevre bilinci yüksek hedef kitleye ulaşmayı sağlar.

Kalite Yönetimi İyileşir

Çevre hizmetleri, işletmenin çevreye duyarlı politikalar geliştirmesine katkı sağlar ve kalite yönetimini güçlendirir.

Hukuki Uyum Sağlar

Çevre mevzuatına uyum, hukuki riskleri azaltarak işletmenin yasal yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Çevre hizmetleri, operasyonel süreçlerin iyileştirilmesine ve çevresel etkinin minimize edilmesine yardımcı olur.

Maliyetleri Azaltır

Enerji tasarrufu ve atık yönetimi gibi çevresel önlemler, işletme maliyetlerini düşürerek tasarruf sağlar.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre hizmetleri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı kolaylaştırır ve doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu