EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Topraklama Testleri

Topraklama testleri, işletmelerde esas olarak iki amaçla yapılmaktadır. Birincisi, elektrik sisteminin doğru bir şekilde kurulmasını sağlamak için tesisin yapım sürecinde gerçekleştirilmektedir. İkincisi ise, kurulu topraklama sisteminin tasarlandığı şekilde çalışmaya devam ettiğinden emin olmak için rutin olarak gerçekleştirilmektedir. Olası bir hata çok büyük sonuçlar doğracağı için bu testlerin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Topraklama işlemi, elektriğin akması için düşük dirençli bir yol sağlamak için yapılmaktadır. Elektrik gücü, kaynaktan çıktıktan sonra nötr bağlantı yolu ile kaynağa geri dönmelidir. Böyle bir sistemde toprak bağlantısı, güvenlik amacı ile ikincil bir yol sağlamış olmaktadır. Bu dönüş yolu, mümkün olan en az dirençli bir yol olmalıdır. Standartlara göre 25 ohm’dan fazla direnç olmamalıdır.

Bağlama, bir elektrik sisteminin tüm topraklama iletkenlerine bağlantı sağlamak içindir. Topraklama sistemlerinin temel amacı elektrikli veya elektronik cihazları korumaktır. İyi bir koruma sağlaması için, işletmedeki tüm cihazların bu topraklama sistemine bağlanmış olması gerekmektedir.

Sağlam şekilde topraklanmış bir sisteme sahip olmamak, işletmedeki pahalı ekipmanların, kritik verilerin ve hatta insan hayatının kaybedilmesine yol açabilir. Yeterli topraklamaya sahip olmayan bir ekipman, ani yükselmeler veya voltaj dalgalanmaları karşısında arıza çıkarabilir. Bu durum, veri kayıplarına veya verilerin yanlış işlemesine neden olabilir. Ya da rastgele elektrik şoklarına ve ekipman arızalarına neden olabilir.

Topraklama ve bağlantı arızalarının başlıca nedenleri, zamanla bağlantıların gevşemesi veya ilk bağlantı sırasında yanlış malzemeler kullanılmasıdır. Veya korozyon, konektörlere ve topraklama çubuklarına zarar vermiş olabilir.

Bir topraklama sisteminin testlerinde doğru yöntemler ve doğru ekipman kullanılmalıdır. Örneğin, kelepçeli bir test veya kazıksız bir yöntem, bu testlerin daha hızlı ve kolay olmasını sağlamaktadır. Ancak toprak direncini ölçmek için bu yöntem uygun değildir. Topraklama sisteminin tüm faktörleri doğru şekilde hesaplanmalıdır. Örneğin, yoğun yağıştan sonra yapılan toprak testleri, normal koşullara göre daha az direnç gösterir. Kısaca kapsamlı zemin testi, işletmenin eksiksiz elektrik bakım planının bir parçası olmalıdır.

Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, elektriksel güvenlik test hizmetleri çerçevesinde topraklama test hizmetleri verilmektedir.

 

Topraklama Testleri Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Elektrik güvenliği ile ilgili regülasyonlara uyum, olası yasal sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Maliyetleri Azaltır

Etkin güvenlik önlemleri, kaynak kullanımını optimize ederek maliyetlerin düşmesine yol açar. Bu, işletmenizin kârlılığını artırır.

Hedef Kitleyi Belirler

Hedef kitlenizin güvenlik ihtiyaçlarını anlama ve karşılamada daha etkin olmanızı sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Kalite Yönetiminde Mükemmellik

Elektrik sistemlerinin kalitesi, güvenliğini artırır ve işletmenizin genel performansını iyileştirir. Bu süreçler, yüksek standartlarda hizmet sunmanızı sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Belgelendirilmiş süreçler, güvenilirliğinizi artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Süreç İyileştirmesi

Mevcut elektrik sistemlerinin gözden geçirilmesi, etkinlik ve verimlilik artırır. Bu, sürekli iyileştirme kültürünü besler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu