EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Toz Ölçümleri

Toz ifadesi, atmosferde dolaşan ince partikülleri (parçacıkları) tanımlamaktadır. Atmosfer, içinde toz parçacığı bulunan birçok bileşenden oluşmaktadır. Bu toz, genellikle çok küçük parçacıklar rüzgar kuvvetinin veya hava akımının etkisi ile taşındığı zaman oluşmaktadır. Toz, kapalı ve açık mekanlarda farklı kaynaklardan yayılmaktadır. Bazı toz kaynakları, bitki örtüsü (polen ve mantarlar), deniz tuzu, yanan fosil yakıtlar, endüstriyel faaliyetlerde yakılan biyokütle ve delme, kazma, patlatma, dökme, kırma ve yükleme faaliyetleridir. Hareket halindeki motorlu araçların neden olduğu toz, partikül maddelerin atmosfere yayılmasına katkıda bulunmaktadır. Toz parçacıkları genel olarak evlerde, ofislerde ve çalışma ortamlarında çeşitli malzemeler üzerine yerleşmektedir.

Toz parçacıklarının sınıflandırılması aerodinamik çapına göre olmaktadır. Parçacık genellikle iki boyut altında sınıflandırılmaktadır: 10 µm’den küçük (PM 10) ve 2.5 µm’den küçük (PM 2.5). Partikül şekilleri çok farklı olduğu için ölçülmesi de ayrıca problemdir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerika Çevre Koruma Ajansı (EPA), toz partiküllerinin dünya çapında diğer kirleticilerden daha fazla insan sağlığını etkilediğini açıklamıştır.

Daha küçük yoğunluktaki toz parçacıkları, daha büyük yoğunluklu parçacıklara göre daha uzun süre kalma ve havada hareket etme eğilimindedir. Bunlar ağız ve burundan kolayca solunmakta ve kontrol edilmediği takdirde ciddi sağlık riski oluşturmaktadır. En başta solunum problemleri yaratmakta ve akciğer dokusuna zarar vermektedir. Solunabilir toz partiküllerinin kansere neden olduğu bilinmektedir.

Kısaca hava ile taşınan, 10 μm’den daha küçük çapa sahip herhangi bir toz, mevcut solunum problemlerini ve diğer sağlık sorunlarını tetiklemektedir. Endüstriyel ortamlarda toz riskini sınırlamak için etkili önlemler alınmalıdır. Bunun için de havadaki partikül sayısının ölçülmesi gerekmektedir. Gelişmiş laboratuvarlarda bu ölçümler için çeşitli cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlar ile, örneğin solunabilir kristal silika tozunu, kurum partiküllerini ve egzozlardan, zirai tozlardan, metal tozlarından, kimyasal tozlardan ve plastik tozlardan farklı partikül boyutlarında ölçümler yapılmaktadır (0.3 µm, 0.5 µm, 1.0 µm, 2.5 µm, 5.0 µm ve 10 µm).

Uzun yılların kazandırdığı deneyim ile kuruluşumuz, talep eden işletmelere, eğitimli ve uzman bir kadro ile uygunluk test hizmetleri çerçevesinde, toz test hizmetleri de vermektedir.

 

Toz Ölçümleri Yararları


Yasal Uyum Sağlar

Uygunluk testleri, yasal düzenlemelere uyumu sağlar ve olası hukuki sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Olası Riskleri Azaltır

Risk değerlendirmesi, potansiyel tehlikeleri önceden belirlemenizi sağlar. Bu, olumsuz olayların yaşanma olasılığını azaltır.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkı sağlayarak çevresel etkileri azaltır. Bu da çevre dostu bir imaj oluşturur.

Marka Değerini Yükseltir

Kalite ve güvenilirlik, markanızın değerini artırır. İyi bir marka imajı, yeni müşteri çekmek için kritik bir unsurdur.

Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi şekillendirmenizi sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız uygunluk testleri, ürün ve hizmetlerinizin güvenilirliğini artırır. Bu da müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu