EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Triklosan Testi

Yaklaşık elli yıldır triklosan, temizlik ve kişisel hijyen ürünlerinin bakteriyel kontaminasyonunu önlemek için malzeme koruyucu olarak güvenle kullanılmaktadır. Sağlık kuruluşlarında ve hastanalerde cerrahi el temizliğinde ve el yıkamalarında antimikrobiyal bir bileşen olarak da yaygın olarak triklosan kullanılmaktadır. Ayrıca diş macunu formülasyonuna, diş eti iltihabına neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olmak amacı ile ilave edilmektedir. Aynı zamanda su olmadığında elleri temizlemek için kullanılan, el mendilleri, losyonlar veya jeller gibi reçetesiz satılan tüketici antiseptik ürünleri de triklosan içermektedir.

Bu kadar yaygın kullanımı olan triklosan ve diğer antibakteriyel bileşenlerin güvenliğini ve etkinliğini desteklemek amacı ile yasal düzenlemeler yapılmaktadır. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından, triklosan dahil olmak üzere belli bileşenler içeren ve reçetesiz satılan tüketici antiseptik yıkama ürünleri ve antibakteriyel sabunların pazalanmasına sınırlamalar getirilmiştir. FDA ayrıca triklosanın, antibiyotiğe dirençli bakterilerin gelişimine katkıda bulunacağı endişesini de dile getirmektedir.

Bugün kamuoyu baskısı ile birçok üretici firma, ürünlerini triklosansız olarak yeniden formüle etmektedir. Bu ürünler arasında sıvı el sabunu ve vücut yıkama şampuanı, banyo ve vücut için antibakteriyel el sabunları, jeller, köpüren dezenfektanlar, diş bakımı ürünleri, kozmetik ürünleri, antibakteriyel nemlendirici losyonlar, deodorantlar, cilt koruyucu ilk yardım antiseptik ürünleri, çeşitli mutfak gereçleri ve diğer kişisel bakım ürünleri, çoraplar, iç çamaşırları, ofis ürünleri ve okul ürünleri bulunmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde kişisel bakım ürünlerinin yüzde 85’inde, tekstil ürünlerinin yüzde 5’inde ve plastiklerde ve gıdalarla temas eden ambalaj ürünlerinin yüzde 10’unda triklosan kullanılmaktadır. Tekstil sektöründe ağırlıklı olarak yünlü ürünlerde kötü koku oluşumunu ve sentetik ürünlerde ise bakteri ve mantar oluşumunu engellemek için triklosan kullanılmaktadır.

Kısaca triklosan, antibakteriyel özelliklere sahip bir kimyasal bileşiktir. FDA’ya göre bu bileşik, hormon düzenlemesini değiştirmekte, antibiyotiğe dirençli mikropların gelişimine katkıda bulunmakta ve bağışıklık sistemine zarar vermektedir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, triklosan testi hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Triklosan Testi Yararları


Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Müşteri Memnuniyetini Arttırır

Zararlı kimyasalların olmaması, müşteri güvenini artırır. Tüketiciler, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri tercih eder, bu da memnuniyeti yükseltir.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Olası Riskleri Azaltır

Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.

Çevresel Etkiyi Azaltır

Bu testler, üretim sürecinin çevresel etkilerini değerlendirir. Sürdürülebilir uygulamalar benimsemek, ekolojik ayak izini azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu