EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Uçucu Organik Bileşikler (VOC) Ölçümü

Uçucu organik bileÅŸikler veya VOC’ler, ürünlerden veya iÅŸlemlerden havaya yayılan gaz ve partiküllerdir. Bunların bir kısmı insan saÄŸlığı için zararlıdır ve kansere kadar uzanan çeÅŸitli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bir kısım uçucu organik bileÅŸikler, havada bulunan diÄŸer gazlarla tepkimeye girmekte ve baÅŸka hava kirleticileri oluÅŸturmaktadır.

Uçucu organik bileÅŸikler dışarıdaki havada ya da iç ortam havasında bulunabilir. Bu kaynakların bazıları depolandıkları veya taşındıkları yerde uçucu organik bileÅŸikler üretmeye devam etmektedir. En bilinen uçucu organik bileÅŸikler, benzen, formaldehit ve toluen içermektedir.

Kapalı ortamlarda oluÅŸan baÅŸlıca uçucu organik bileÅŸikler ÅŸunlardır:

  • Yapı malzemeleri: boya ve boya sökücüler, vernikler ve parlatıcılar, kalafat ve sızdırmazlık malzemeleri, yapıştırıcılar, döÅŸemeler, halılar ve preslenmiÅŸ ahÅŸap ürünler.
  • Ev ve kiÅŸisel bakım ürünleri: temizleyiciler ve dezenfektanlar, mobilyalar, tarım ilaçları, oda spreyleri, kozmetik ve deodorantlar, fuel oil ve benzin.
  • Faaliyetler: tütün dumanı, kuru temizlenmiÅŸ giysiler, el sanatlarında kullanılan yapıştırıcılar, kalıcı iÅŸaretleyiciler ve benzeri ürünler, odun sobaları, ofis yazıcıları ve fotokopi makineleri.

Dış ortamlarda oluÅŸan baÅŸlıca uçucu organik bileÅŸikler ise ÅŸunlardır: benzin ve dizel emisyonları, odun yakma, petrol ve gaz çıkarma ve iÅŸleme faaliyetleri ve endüstriyel emisyonlar.

Uçucu organik bileÅŸiklerin insan zağılığı için tehlikeli olduÄŸu bilinmektedir. Bunların solunması gözleri, burnu ve boÄŸazı tahriÅŸ etmekte, nefes almada güçlük yaratmakta, mide bulantısına neden olmakta ve diÄŸer organların yanı sıra merkezi sinir sistemine zarar vermektedir. Bir kısmı kansere neden olurken bütün uçucu organik bileÅŸiklerin saÄŸlık riski taşıdığı söylenemez.

Laboratuvar testlerinde esas alınan standartlardan biri Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliÅŸtirilen ISO 16200 standardıdır. Bu standart ülkemizde ÅŸu baÅŸlıkla yayınlanmıştır: TS ISO 16200 Ä°ÅŸyeri hava kalitesi - Uçucu organik bileÅŸiklerden numune alma ve çözücü desorpsiyonu / gaz kromatografisiyle analiz.

KuruluÅŸumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliÅŸtiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. Ä°ÅŸletmelere verilen hizmetler arasında iÅŸ güvenliÄŸi testleri çerçevesinde, uçucu organik bileÅŸikler (VOC) ölçümü hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Uçucu Organik Bileşikler (VOC) Ölçümü Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarına sahip olmak, sektördeki diğer rakiplere karşı önemli bir rekabet avantajı sağlar.

Kalite Yönetimi İyileşir

İş güvenliği testleri, çalışanların güvenliğini ön planda tutarak kalite yönetim sistemlerinin etkinliğini artırır.

Marka Değerini Artırır

Güvenli bir iş ortamı ve iş güvenliği testlerinin başarıyla yapılması, markanın itibarını artırır ve sektördeki prestijini güçlendirir.

Hedef Kitleyi Belirler

Güvenli iş ortamları, çevreye duyarlı ve çalışan haklarına saygı gösteren tüketicilerle markanın bağını güçlendirir.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

İş güvenliği önlemlerinin alınması, iş kazalarını ve sağlık sorunlarını önleyerek verimliliği artırır ve operasyonel maliyetleri düşürür.

Maliyetleri Azaltır

İş güvenliği önlemleri, iş kazalarının ve hastalıklarının önlenmesini sağlayarak sağlık sigortası ve tazminat gibi maliyetleri azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika BaÅŸvurusu