“UL 1008 Transfer anahtarı ekipmanları” standardı, standart ekinde" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 1008 Transfer anahtarı ekipmanları” standardı, standart ekinde tanımlanan (Ek A1) tehlikeli olmayan yerlerde kullanım için maksimum 1000 Volt değerine sahip şu türdeki transfer anahtarları için geçerlidir:
Bu standart özellikle şunları kapsamamaktadır:
Bu gereklilikler, voltaj algılama röleleri, frekans algılama röleleri, zaman gecikme röleleri ve benzerleri dahil olmak üzere aktarma anahtarları ve bunlarla ilişkili kontrol cihazları için geçerlidir.
Bu gereklilikler, tamamen kapalı aktarma anahtarları ve şalt panoları gibi diğer ekipmanlara monte edilmek üzere tasarlanmış açık tipler için geçerlidir.
Bu gereklilikler, yük devrelerini beslemek ve otomatik transfer anahtarının tam izolasyonunu sağlamak için mevcut bir güç kaynağını manuel olarak seçmek için kullanılan baypas / izolasyon anahtarları için geçerlidir. Bu anahtarlar tamamen kapalı, transfer anahtarıyla kapalı veya diğer ekipmanlara monte edilmek üzere tasarlanmış açık tipte olabilir.
Kanada’da, bu standardın isteğe bağlı bekleme gerekliliklerine göre yapılmış otomatik transfer anahtarlarına izin verilmez. Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bu gereklilik geçerli değildir.
Bu gereklilikler, taşınabilir jeneratörlerin transfer ekipmanına bağlanmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış kapalı girişleri kapsar.
Bu standart, şunlar kapsayan gereksinimleri olan ekler içerir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 1008 Transfer anahtarı ekipmanları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu