“UL 1018 Elektrikli akvaryum ekipmanları” standardında, ısıtıcı" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 1018 Elektrikli akvaryum ekipmanları” standardında, ısıtıcılar, pompalar, filtreler, havalandırıcılar, reflektörler, davlumbazlar, elektrikle çalışan stantlar ve benzeri ekipmanlar gibi, “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardı uyarınca, 300 Volt veya daha düşük voltajda, iç mekanlardaki akvaryumlarda veya akvaryumlarda kullanılmak üzere ticari ve ev tipi elektrikli ekipmanlara yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Ancak bu gereklilikler şu sayılanları kapsamaz:
Tungsten-halojen veya yüksek yoğunluklu deşarj lambaları içeren akvaryum ekipmanları, “UL 153 Taşınabilir elektrikli armatürler” standardında belirtilen ilave geçerli gerekliliklere uymalıdır.
Bir ürünü güvenli yapmak, her elektrikli üründe bulunan tehlikelerin anlaşılmasını gerektirir. Belirli potansiyel tehlikeler, güç alma biçimleri ve amaçlanan işlevlerini yerine getirme biçimleri nedeniyle tüm elektrikli ürünlerde bulunur. Bir ürün bir elektrik güç kaynağı gerektirse ve elektrikli veya elektronik bileşenler kullansa bile, kullanıcı için elektrik çarpması tehlikesi oluşturmamalıdır.
Herhangi bir ürün güvenliği değerlendirmesinin bir parçası olarak dört temel tehlike değerlendirilir:
Bu tehlikeleri ele alan özellikler her ürün güvenlik standardında yer alır. Çoğu güvenlik standardında ilave güvenlik gereksinimleri de yer alsa da bu dört tehlike tüm güvenlik standartlarının dayandığı temeldir. Bu standart, elektrikli akvaryumların karşı karşıya olduğu elektrik risklerini en aza indirmeye odaklanır.
Elektrik çarpması ve etkileri çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve etkilenebilir. Birincil etki, insan vücudundan geçen elektrik akımının sonucudur. İnsan vücudundaki etkiler, birçok faktöre bağlıdır: elektrik voltajının doğası (AC veya DC), insan vücudundan geçen yol, temasın iletkenliği (ıslak veya kuru), kişinin boyutu ve şekli (kişinin empedansı), temasın süresi ve temas alanının boyutu gibi.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 1018 Elektrikli akvaryum ekipmanları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu