Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 1069 Hastane sinyalizasyonu ve hemşire çağrı ekipmanı” standardında, hastalar ve hastane personeli arasında sesli ve görsel iletişim sağlamak üzere tasarlanmış bir hastane hemşire çağrı sistemi oluşturmak için kullanılan bireysel ünitelere yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Bu standart ayrıca hastanelerde kullanılan çeşitli sinyal ekipmanlarını da kapsar. Bazı örnekler arasında yatak başı masaları, anons cihazları, hemşire çağrı sistemleri için güç kaynakları ve gaz izleme üniteleri bulunur.
Hemşire çağrı veya acil çağrı sistemlerinin ihtiyaç duyulduğunda işlev görebilmeleri için belirli performans gereksinimleri vardır. Farklı standartlar, bu tesislerdeki farklı konumları ve beklenen personel ve çevresel hususları ele alır.
Hemşire çağrı sisteminin temel işleyişi, birincil işlevi personel tarafından başlatılan veya hasta tarafından başlatılan bir çağrı sinyalinin bildirimini veya sıfırlanmasını ya da iptalini sağlamak olan temel / zorunlu işleyişi içerir. Bu işlemler şunların hepsini içerir:
Bir hemşire çağrı sisteminin, bu temel işlemlerin hepsini gerçekleştiren cihazlar içermelidir.
Bir hastaya veya hastaya dokunan kişilere erişilebilir alanlara kurulması amaçlanan ekipmana sağlanan maksimum dağıtım voltajı, 30 volt alternatif akımdan (AC) fazla olmamalıdır. Bir hastaya veya hastaya dokunan kişilere erişilebilir alanlara kurulması amaçlanan düşük voltajlı ekipmana sağlanan maksimum güç 100 volt-amperden fazla olmamalıdır.
Çağrıların yüzde 100’ünden azı bir hemşire ana veya merkezi kontrol ünitesi anons cihazında görüntülenebiliyorsa, sistem rutin çağrılar yerine veya bunlara ek olarak yüksek öncelikli (acil durum ve kod çağrısı) sinyaller görüntüleyen bir öncelik, geri çağırma veya uyarı yeteneğine sahip olmalıdır.
Sinyalizasyon ünitelerinden veya duvar prizlerinden uzaktan uzanan kolye kumandaları ve hemşire çağrı anahtarları, cihazın soketinden istem dışı çıkarılması durumunda hemşire istasyonunda görsel veya işitsel bir sinyalle derhal belirtilecek şekilde bağlanmalı veya çıkarılmasını önlemek için bağlantı noktasında bir sınırlama aracı sağlanmalıdır.
Bir sinyalleme ünitesi yedek bir güç kaynağı tarafından enerjilendirildiğinde ve normal ve sinyalleme koşulları altında çalıştırıldığında rutin çağrı, acil durum veya kod çağrı sinyallerinde herhangi bir kayıp olmamalıdır.
Bir kod çağrı sinyalinin başlatılması, geleneksel bir hemşire çağrı sisteminin hemşire ana ünitesinde veya merkezi bir sistemin merkezi duyuru panelinde belirgin bir sesli sinyalin ve tanımlanmış ilgili ışığın enerjilenmesiyle sonuçlanır. Sesli sinyalin susturulması, ilgili ışığın enerjisinin kesilmesiyle sonuçlanmaz. Sesli sinyal susturulduktan sonra, ışık sabit bir durumda veya yanıp sönen bir durumda enerjilenmeye devam eder.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 1069 Hastane sinyalizasyonu ve hemşire çağrı ekipmanı” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu