Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliÅŸtirilen “UL 1203 Tehlikeli (sınıflandırılmış) yerlerde kullanıma yönelik patlamaya ve toz tutuÅŸmasına karşı korumalı elektrikli ekipman” standardında, “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak tehlikeli (sınıflandırılmış) yerlerde, Sınıf I, Bölüm 1, Gruplar A, B, C ve D ve Sınıf II, Bölüm 1, Gruplar E, F ve G’de kurulum ve kullanım için patlamaya dayanıklı ve toz-tutuÅŸmaya dayanıklı elektrikli ekipmana yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu gereklilikler aynı zamanda Sınıf I, Bölge 1, Gruplar IIA, IIB ve IIC tehlikeli (sınıflandırılmış) yerlerde kurulum ve kullanım için patlamaya dayanıklı elektrikli ekipmanı ve Bölge 20, 21 ve 22 yerlerinde kullanım için toz-tutuÅŸmaya dayanıklı ekipmanı kapsar.
Bu gereklilikler ayrıca, ek Sınıf I Grupları ile veya bunlar olmaksızın bir veya daha fazla belirli gaz veya buhar atmosferinde kullanım için araÅŸtırılmış patlamaya dayanıklı elektrikli ekipmanı da kapsar.
Ancak bu gereklilikler, ayrı bir standartta özel olarak ele alınan tehlikeli (sınıflandırılmış) yerlerde kullanım için ekipmanı kapsamaz.
Bu gereklilikler, ÅŸu atmosfer koÅŸulları altında kullanım için olan ekipmanı kapsar:
Bu standart kapsamındaki ekipman, aynı zamanda, sıradan sınıflandırılmamış yerlerde kullanım için benzer ekipman için geçerli olan gerekliliklere de uymalıdır.
Her endüstriyel tesisteki en büyük endiÅŸelerden biri, tutuÅŸma ve patlamaların potansiyel olarak meydana gelmesidir. Birçok iÅŸlemde kaçınılmaz olarak yanıcı gazlar, buharlar, sisler ve tozlar oluÅŸur. Bu nedenle tehlikeli alanların güvenliÄŸini saÄŸlamak için sayısız standart, yasa ve koruyucu yönetmelik vardır. ÇeÅŸitli endüstrilerdeki birçok uygulama ayrıca patlamaya karşı korumalı ekipmanların kullanımını gerektirir.
KuruluÅŸumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliÅŸtiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Ä°ÅŸletmelere verilen çeÅŸitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliÄŸi gereksinimleri kapsamında, “UL 1203 Tehlikeli (sınıflandırılmış) yerlerde kullanıma yönelik patlamaya ve toz tutuÅŸmasına karşı korumalı elektrikli ekipman” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika BaÅŸvurusu