“UL 1449 Aşırı gerilim korumalı cihazlar” standardında, 1000 Vol" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 1449 Aşırı gerilim korumalı cihazlar” standardında, 1000 Volt’u aşmayan 50 veya 60 Hz güç devrelerinde ve 1500 Volt DC’a kadar PV uygulamalarında standartta belirtilen geçici gerilim dalgalanmalarının tekrarlanan şekilde sınırlandırılması için tasarlanmış kapalı ve açık tip aşırı gerilim korumalı cihazlarına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu cihazlar şu şekilde tasarlanmıştır:
Bu standart kapsamındaki ürünler nominal voltaj değerlerinde belirtilen devrelere veya besleme kaynaklarına bağlanmak üzere derecelendirilmiştir ve tasarlanmıştır.
Farklı bir AC devresine veya besleme kaynağına bağlanmak üzere tasarlanan bir ürün, bu standarttaki gerekliliklerin amacına uygun olarak incelenebilir ve test edilebilir ve önemli ölçüde eşdeğer olduğu bulunursa bu standarda uygun olduğu değerlendirilebilir.
Bu gereklilikler, “ANSI/NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardında uygun olarak iç ve dış mekan kullanımı için tasarlanmış, kablo bağlantılı, doğrudan fişe takılan ve kalıcı olarak bağlı aşırı gerilim korumalı cihazları kapsar.
Bu gereklilikler, birden fazla sahada kurulu aşırı gerilim korumalı cihazların birbirine bağlanmasını kapsamaz.
Bu gereklilikler, geçici voltaj dalgalanmalarını sınırlamanın yanı sıra, özellikle iletilen elektromanyetik girişim (EMI) veya gürültü için filtre işlevi görmek üzere tasarlanmış bileşenler içeren aşırı gerilim korumalı cihazları kapsar.
Diğer taraftan bu gereklilikler, telefon iletişim devreleri için ikincil koruma sağlamak üzere tasarlanmış devre bileşenleri kullanan aşırı gerilim korumalı cihazları ve veri iletişimi veya yangın alarmı devrelerini korumak üzere tasarlanmış devre bileşenlerini kapsar.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 1449 Aşırı gerilim korumalı cihazlar” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu