“UL 1741 Dağıtılmış enerji kaynaklarıyla kullanıma yönelik inve" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 1741 Dağıtılmış enerji kaynaklarıyla kullanıma yönelik invertörler, dönüştürücüler, kontrolörler ve bağlantı sistemi ekipmanları” standardında, bağımsız (şebekeye bağlı olmayan) veya etkileşimli (şebekeye bağlı) güç sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış invertörler, dönüştürücüler, şarj kontrol cihazları ve bağlantı sistemi ekipmanlarına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Etkileşimli invertörler, dönüştürücüler ve bağlantı sistemi ekipmanları, ortak yükler için güç sağlamak üzere bir elektrik güç sistemi ile paralel olarak çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır.
Etkileşimli ekipman için bu gerekliliklerin, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından geliştirilen” şu standartlar ile birlikte kullanılması ve tamamlanması amaçlanmıştır:
Bu gereklilikler, tek başına kullanım veya elektrik güç sistemi ile etkileşim için AC çıkış gücü sağlamak üzere düz plakalı fotovoltaik modülleri ve invertörleri birleştiren AC modüllerini ve sisteme özgü kombinasyonlarda invertörler, dönüştürücüler, şarj kontrol cihazları ve bağlantı sistemi ekipmanı ile diğer alternatif enerji kaynaklarını birleştiren güç sistemlerini kapsar.
Bu gereklilikler ayrıca, bağımsız güç kaynaklarını sisteme özgü kombinasyonlarda invertörler, dönüştürücüler, şarj kontrol cihazları ve bağlantı sistemi ekipmanı ile birleştiren güç sistemlerini de kapsar.
Bu gereklilikler kapsamındaki ürünlerin “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak kurulması amaçlanmıştır.
Bu gereklilikler ayrıca hızlı kapatma ekipmanlarını ve sistemlerini de kapsar.
Dağıtılmış enerji kaynakları, genellikle sayacın tüketici tarafında bulunan daha küçük üretim birimlerini ifade eder. Kurulabilen dağıtılmış enerji kaynaklarına örnek olarak şunlar verilebilir: çatı üstü güneş fotovoltaik üniteleri ve rüzgar üreten üniteler.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 1741 Dağıtılmış enerji kaynaklarıyla kullanıma yönelik invertörler, dönüştürücüler, kontrolörler ve bağlantı sistemi ekipmanları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu