“UL 1786 Doğrudan tak-çıkar gece lambaları” standardında, " />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 1786 Doğrudan tak-çıkar gece lambaları” standardında, sadece iç mekanda, tehlikeli olmayan yerlerde ve “CSA C22.1 Kanada elektrik kodu - Bölüm I” ya da “ANSI/NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standartlarına uygun olarak kullanılması amaçlanan, 10 W girişi aşmayan doğrudan takılabilir gece lambalarına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Işık kaynağı türleri arasında akkor şamdan tabanlı lambalar, değiştirilemeyen lambalar, (floresan, neon veya ışık yayan diyot, LED tipi) veya elektrolüminesan paneller bulunur.
Bu gereklilikler, maksimum 125 Volt’luk bir paralel yuva yuvasına yerleştirilmek üzere doğrudan takılabilir gece lambalarını kapsar. Ancak bu gereklilikler şunları kapsamaz:
Gece lambaları, açık havada veya lavabolar veya jakuziler gibi ıslak olabilecek yerlerde, garajlarda veya kapalı verandalarda kullanıldığında elektrik çarpması riski taşır. Asla bir uzatma kablosuna, aşırı gerilim koruyucu şeridine, çoklu priz şeridine veya diğer taşınabilir priz türlerine takılmamalıdır. Gece lambasının aşırı ısınması durumunda elektrik çarpması yaşanabilir.
Aslında, üretici firmanın talimatları takip edildiği ve kullanım öncesi ve sırasında birkaç mantıklı önlem alındığı sürece doğrudan tak-çıkar gece lambalarının kullanımı genellikle oldukça güvenlidir. Bu arada akkor ampuller yaklaşık bin saat dayanacak şekilde üretilirken, en dayanıklı LED aydınlatma armatürlerinin 100 bin saate kadar dayandığı test edilmiştir. Ortalama olarak LED ampullerin en az 20 yıl boyunca değiştirilmesi gerekmemektedir. Ayrıca LED ışıklar herhangi bir güvenlik riski oluşturmadan tüm gece açık bırakılabilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 1786 Doğrudan tak-çıkar gece lambaları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu