Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 197 Ticari elektrikli pişirme aletleri” standardında, 600 Volt veya daha düşük gerilime sahip, iç mekanda kullanılması amaçlanan ve “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak kullanılması amaçlanan ticari elektrikli pişirme cihazlarına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu gereklilikler, kahve makineleri, iletken ocaklar, yiyecek ısıtıcıları, fritözler, ızgaralar, buharlı su ısıtıcıları, buharlı pişiriciler, kuruyemiş ısıtıcıları, patlamış mısır makineleri, ocaklar, ısıtıcı mutfak aletleri ve ticari mutfaklarda, restoranlarda veya gıdanın kullanıldığı diğer işyerlerinde bulunan benzer cihazları kapsar.
Bu gereklilikler, satış makinelerini, evde kullanıma yönelik pişirme cihazlarını, 600 Volt’tan yüksek değere sahip ticari pişirme cihazlarını veya mikrodalga pişirme cihazlarını kapsamaz.
Yemek ısıtıcısı gibi bir çıkış kutusuna monte edilebilecek ve desteklenebilecek şekilde tasarlanmış bir cihaz, bu standarttaki gerekliliklere ve elektrikli aydınlatma armatürleri için montaj ve ağırlık gereklerine uygunluğu esas alınarak değerlendirilir.
Elektrik dışında bir araçla, örneğin jel veya sıvı yakıt, kömür, gaz veya yağ ile üretilen ısıyı kullanan bir cihaz da ilave yangın riski açısından incelenir. Jel veya sıvı yakıt tarafından üretilen ısıyı kullanan bir cihaz, kullanılması amaçlanan belirli yakıtlarla çalışan cihazla birlikte incelenir.
Yağ yüklü havanın emisyonunu sınırlamak için entegre sistemler kullanan ticari pişirme ekipmanlarının, “NFPA 96 Ticari pişirme işlemlerinde havalandırma kontrolü ve yangından korunma” standardına uygun olarak kurulması amaçlanır ve bu standardın gerekliliklerine uygun olmalıdır. Ayrıca ilave olarak, sistemden yayılan atık su, Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafında geliştirilen “
Yöntem 202 Sabit kaynaklardan yoğunlaşabilir partikül emisyonlarının belirlenmesine yönelik kuru çarpma yöntemi” standardına uygun olarak ölçüldüğünde 5 mg/m3’ü aşmamalıdır.
Entegre devridaim sistemlerini kullanan ticari pişirme ekipmanı, bu standardın gereklilikleri yanı sıra “UL 710B Devridaim sistemleri” standardı gerekliliklerine uygun olmalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 197 Ticari elektrikli pişirme aletleri” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu