Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 201 Garaj ekipmanları” standardına göre, “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak tanımlandığı gibi Sınıf I, Bölüm 1 ve Sınıf I, Bölüm 2 tehlikeli konumlarda kullanılması amaçlanan ekipman, bu gereklilikler ve ayrıca belirli bir uygulama için kabul edilebilirlik kapsamında incelenir.
Bu gereklilikler ark kaynakçılarını, otomotiv akü şarj cihazlarını, elektrikli veya pnömatik aletleri, elektrikli süpürgeleri, soğutucu kullanan ekipmanları veya bir otomotiv servis veya onarım tesisinde kullanılan diğer ekipmanları kapsamaz ancak bireysel gereklilikler kapsamındadır.
Bu gereklilikler şu sayılan ekipmanları kapsamaz:
Tüm yerel garajların, garaj ekipmanlarının bakımını uygun şekilde yapmaları önemlidir. Bir garajda bakımı doğru şekilde yapılmamış ekipman kullanılıyorsa, bunun bazı yasal sonuçları olabilir. Garajda kullanılan tüm ekipmanların yasal düzenlemelerde belirlenen gereklilikleri karşılayacak şekilde bakımının yapılmasını sağlamak garaj sahibinin sorumluluğundadır. Tüm işlevselliğin mümkün olduğu kadar yüksek olmasını sağlamak için tüm atölye ekipmanlarının kapsamlı incelemesinin düzenli olarak yapılması gerekir.
Bu standardın son güncellemesine göre, bir muhafaza oluşturmak için kullanılan malzemeler metalik veya metalik olmayan olmalıdır. Metalik ve metalik olmayan malzemeler bu standarttaki geçerli gerekliliklere uymalıdır. Ayrıca, metalik olmayan malzemeler “UL 746C Polimerik malzemeler standardı - Elektrikli ekipman değerlendirmelerinde kullanım” standardına uymalıdır.
Ayrıca ekipman muhafazası ile aydınlatma armatürü arasındaki temas riskini azaltmak için, amaçlanan montaj araçları dışında araçlar sağlanmalıdır. Sağlanan araçlar, amaçlanan dışında bir şekilde montajı kolaylaştıran bozulma riskini azaltacak sağlamlığa ve sertliğe sahip olmalıdır.
Sahada herhangi bir derecede montaj gerektiren herhangi bir ekipman, tüm montaj adımlarını ayrıntılı olarak açıklayan kurulum talimatları ile birlikte sağlanmalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 201 Garaj ekipmanları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu