“UL 2202 Elektrikli araçlar için DC şarj ekipmanları”" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 2202 Elektrikli araçlar için DC şarj ekipmanları” standardında, karayolu elektrikli taşıtlardaki (EV) tahrik akülerini şarj etmek için maksimum 1000 Volt AC veya 1500 Volt DC giriş voltajı ile beslenmesi amaçlanan DC iletken şarj ekipmanı için gereklilikler açıklanmaktadır. Elektrikli taşıtlar (EV) kurulumları için DC şarj ekipmanı şunlardan biri için tasarlanmıştır:
Ekipmanın standart ekinde açıklanan Ref no 1 kurulum kodlarına uygun olarak kurulması amaçlanmıştır (Ek A).
Elektrikli taşıtlar (EV) için DC şarj ekipmanının çıkışı, 1500 Volt doğru akımı (DC) geçmemelidir.
Bu standardın amaçları doğrultusunda, kısaca “EV” olarak gösterilen elektrikli araç ifadesi, elektrikli taşıtları, hibrit elektrikli taşıtları ve bu taşıtların tak-çalıştır versiyonlarını kapsayacak şekilde kabul edilir.
Bu standardın gerekliliklerine uyum için bir son ürüne kuruluma bağlı olan ve tam bir montaj olmayan elektrikli taşıtlar için DC şarj ekipmanı, bu standardın gereklilikleri ve son ürün standardı kapsamında araştırılır.
Bu gereklilikler, standart ekinde açıklanan Ref no 2 ve 3 kapsamındaki akü şarj cihazlarını kapsamaz (Ek A).
Bu gereklilikler, araç üstü şarj cihazlarını kapsamaz. Ayrıca bu gereklilikler, standart ekinde açıklanan Ref no 4 kapsamındaki elektrikli araç tedarik ekipmanını kapsamaz (Ek A)
Yine bu gereklilikler, yakıt dağıtım istasyonlarının yakınları gibi tehlikeli yerlerde kullanılması amaçlanan elektrikli araç için DC şarj ekipmanını kapsamaz.
İki elektrikli araç şarj teknolojisi alternatif akım (AC) ve doğru akımdır (DC). AC şarjı, evde şarj etmeye benzer şekilde daha yavaştır. DC, genellikle hızlı şarj cihazları olarak adlandırılır, çok daha yüksek güç çıkışları anlamına gelir, bu da çok daha hızlı şarj anlamına gelir. DC şarj cihazları daha büyük, daha hızlıdır ve elektrikli araçlar söz konusu olduğunda büyük bir atılımdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 2202 Elektrikli araçlar için DC şarj ekipmanları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu