Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 231 Elektrik güç çıkışları” standardında, entegre montaj direkleri veya kaideleri olan veya olmayan elektrik prizlerini ve “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak kullanılacak elektrik prizi bağlantılarına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu gerekliliklerin kapsamına giren bir elektrik prizi, bu tür bir kullanımla sınırlı olmasa da şu amaçlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır:
Bir elektrik prizi şunları içerebilir:
Bu gerekliliklerin kapsadığı elektrik prizi bağlantı parçaları, bu tür montaj için tasarlanmış elektrik prizlerine veya bunlarla birlikte fabrikada veya sahada monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Bağlantı parçaları, prizler, bağlantı kesme araçları, aşırı akım koruması veya eşdeğer olduğu belirlenen diğer cihazları içeren paneller veya kombinasyon üniteleri olabilir. Elektrik prizlerinin monte edileceği ayrılabilir bir montaj direği veya kaide de bir bağlantı elemanıdır.
Yukarıda belirtildiği gibi bir direk veya kaide bağlantısına ek olarak veya bu montaj yerine, diğer tipteki dağıtım ekipmanıyla birlikte kullanılmak üzere tasarlanmış bir montaj direği veya kaide üzerine montaj ve bağlantı için bir elektrik prizi yapılabilir.
Bazı elektrik prizlerinde, servis ekipmanı olarak kullanıma uygun olduklarını gösteren özel özellikler ve işaretler bulunabilir.
Montaj direkli bir elektrik prizi betona montaj için tasarlanmıştır. Montaj kaideli bir elektrik prizi, beton bir levhaya monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Aksi belirtilmedikçe, bir montaj direği veya kaide tertibatının, havai kablolama için bir direğin tek desteği olarak kullanılması amaçlanmamıştır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 231 Elektrik güç çıkışları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu