Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 325 Kapı, perde, geçiş, panjur ve pencere operatörü ve sistemleri” standardında, CSA standardı C22.1 ve “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak sıradan yerlerde kullanılacak 600 V veya daha düşük değere sahip kapılar, perdeler, büyük kapılar, panjurlar, pencereler, dış tenteler ve diğer açma ve kapama cihazları için elektrik operatörlerine yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu gereklilikler aynı zamanda komple kapıları, giriş kapılarını ve elektrikli açma ve kapama cihazlarını içeren diğer benzeri düzenekleri de kapsar. Bu gereklilikler aynı zamanda bu standardın kapsamına giren cihazlarla kullanılan harici sıkışmaya karşı koruma cihazları gibi aksesuarları da kapsar.
“NFPA 101 Can güvenliği kodu” standardında tanımlandığı gibi çıkışta kullanılması amaçlanan ve bu gerekliliklerin kapsamına giren kapılar ve kapı operatörleri, uluslararası inşaat yasalarına uygun olarak monte edilmek üzere tasarlanmıştır.
Ancak bu gereksinimler, “NFPA 80 Yangın kapısı gereksinimleri” standardında ele alınan aktif yangın alarmı işlevselliğini ele almamaktadır.
Bugün ABD’de, Uluslararası İnşaat Yasası, Uluslararası Yangın Yasası ve Uluslararası Konut Yasası, UL 325 standardını referans almaktadır.
UL325 standardı, kapı operatörleri ve sistemleri için bir güvenlik standardıdır. Bu standart, kapı operatörü ve sistemleri konusunda kişilerin korunmasına yöneliktir.
Kısaca bu standart, garaj kapıları ve perdeler, kapılar, panjurlar, pencereler ve dış tenteler gibi benzer açma ve kapama cihazları ile elektrikli operatörler ve sistemler için güvenlik gerekliliklerini ana hatları ile belirtir. Çocuklar, evcil hayvanlar ve yetişkinler için yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olmak üzere doğal bir geri dönüş sistemi ve elektrikli göz veya kenar sensörü gibi sıkışma koruma mekanizmaları gerektirir.
UL 325 standardı, ürünlerin, gönüllü listeleme ve etiketleme programının gerekliliklerine uygun olarak belgelenmesi ve etiketlenmesi için karşılaması gereken temel yeterlilik faktörlerini içerir ve güvenlik performansı ile ilgili olarak ürünlerin test edilmesi amacıyla yöntemler sağlar.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 325 Kapı, perde, geçiş, panjur ve pencere operatörü ve sistemleri” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu