Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliÅŸtirilen “UL 498A Akım muslukları ve adaptörleri standardında, “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak kullanılması amaçlanan akım muslukları ve adaptörlerine yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Bu gereklilikler, 200 A’den fazla veya 600 Volt’tan fazla nominal akım musluklarını veya adaptörlerini kapsamaz.
Açıklanan gereklilikler, esnek kabloya veya duy adaptörlerine baÄŸlanan akım muslukları için doÄŸrudan geçerli deÄŸildir ancak geçerli standartları tamamlar. Duy adaptörleri, “UL 496 Duylar” standardı ve esnek kabloya baÄŸlanan mevcut musluklar “UL 498 BaÄŸlantı fiÅŸleri ve prizleri” standardı kapsamındadır.
Bu gereklilikler, genel kullanıma yönelik topraklama, alternatif akım branÅŸman devresinin geçici bir uzantısı olarak sadece iç mekanda kullanıma yönelik olan ve “UL 1363 Yeri deÄŸiÅŸtirilebilen güç muslukları” standardı kapsamında olan kablo baÄŸlantılı, yeri deÄŸiÅŸtirilebilen güç baÄŸlantılarını kapsamaz.
Bu gereklilikler, seyahat adaptörlerinde kullanılan akım veya voltaj dönüÅŸtürme devrelerini kapsamaz.
Bu standardın amaçları doÄŸrultusunda,
Bu standardın kapsadığı bir ürünün bileÅŸeni, o bileÅŸenin gereklerine uygun olmalıdır. Bu standardın kapsadığı ürünlerde genel olarak kullanılan bileÅŸenleri kapsayan bir liste standart ekinde yer almaktadır (Ek A).
Bu standart içinde sözü edilen deÄŸerler, Volt cinsinden maksimum akımı ve maksimum çalışma potansiyelini temsil eder. Derecelendirme, kullanımı alternatif akım ile sınırlandırmak için “AC” iÅŸaretini içermediÄŸi sürece, bir cihazın alternatif veya doÄŸru akımda kullanıldığı kabul edilir.
Akım muslukları, kalıcı olarak monte edilmiÅŸ bir priz çıkışına baÄŸlandığında birden fazla priz çıkışı konfigürasyonu saÄŸlayan erkek ve diÅŸi bir kontak cihazdır.
KuruluÅŸumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliÅŸtiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Ä°ÅŸletmelere verilen çeÅŸitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliÄŸi gereksinimleri kapsamında, “UL 498A Akım muslukları ve adaptörleri” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika BaÅŸvurusu