Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 50E Elektrikli ekipman muhafazaları, çevresel hususlar” standardının kapsadığı özel uygulamalar arasında dolaplar, kesme kutuları ve bağlantı ve çekme kutuları yer alır.
Bu standart, “CSA C22.1-2021 Kanada elektrik yasası - Bölüm I Elektrik tesisatları için güvenlik standardı” ve “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” (hangisi geçerliyse) uyarınca kurulumu amaçlanan şu ekipman için geçerlidir:
Bu standart, muhafazalar için ek çevresel yapı ve performans gerekliliklerini kapsar. Muhafazalara ilişkin genel gereksinimler, şu standartlarda yer almaktadır:
Bu standart, cihazların muhafaza içinde meydana gelebilecek veya boru veya yalıtımsız açıklıklardan girebilecek yoğuşma, buzlanma, korozyon veya kirlenme gibi koşullara karşı korunmasına ilişkin gereklilikleri kapsamaz.
Bireysel bir ürün standardı, eğer bu standardın gereklilikleri ile farklılık gösteriyorsa, bu durumda ayrı ürün standardının gerekleri önceliklidir.
Hem UL 50 hem de UL 50E standartları, NEMA 250 standartlarını esas alır. NEMA, aynı noktaların birçoğunu ele alır ancak sadece tasarımın amacını belirtir. Ayrıca üçüncü taraf testleri ve yerinde uyumluluk ziyaretleri yoluyla uyumluluğu zorunlu kılmaz. Bir ürün NEMA standartlarına göre üretilebilir ancak gerçek performans uyumluluğu üreticinin takdirindedir. Ancak UL sertifikası, analizler ve testler tamamlandıktan sonra gerekli yapı ve performansın karşılandığının resmi onayıdır. Bu bakımdan hem NEMA hem de UL standartları tanımlar, ancak sadece UL, üçüncü taraf test ve incelemeleriyle kendi standartlarına uygunluğu zorunlu kılar.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 50E Elektrikli ekipman muhafazaları, çevresel hususlar” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu