EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
UL 60065 Ses, Video ve Benzeri Elektronik Cihazlar Standardı - Güvenlik Gereksinimleri

Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 60065 Ses, video ve benzeri elektronik cihazlar standardı - Güvenlik gereksinimleri” standardında, ses, görüntü ve benzeri elektronik cihazlara yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.

Bu standardın kapsamına giren cihazlar şunları içerir:

  • Ses amplifikatörü: Bağımsız bir ses sinyali yükseltme aparatı veya bu standardın geçerli olduğu bir aparatın ses sinyali yükseltme kısmı.
  • Elektronik müzik aleti: Elektronik org, elektronik piyano veya müzik sentezleyici gibi elektronik cihazlar (kullanıcının kontrolü altındaki müzik)
  • Besleme aparatı: Şebekeden güç alan ve bir veya daha fazla cihazın beslendiği cihaz
  • Genel kullanım için besleme aparatı: Bu aparat, sadece bu standardın kapsamına giren aparatların tedariki için değil aynı zamanda cep hesap makineleri gibi diğer cihazların tedariki için de özel önlemler alınmadan kullanılabilen bir cihazdır.
  • Özel tedarik aparatı: Bu aparat, sadece bu standardın kapsamına giren aparatların temini için kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Bu standardın gereklilikleri, kişilerin yanı sıra cihazın çevresine de koruma sağlamayı amaçlamaktadır. Ancak standartlaştırılmış gereklilikler, tatmin edici bir güvenlik seviyesi oluşturmak için gerekli görülen minimum gereksinimlerdir. Teknik ve teknolojilerdeki daha fazla gelişme, bu standardın gelecekte değiştirilmesi ihtiyacını gerektirebilir.

Cihazın çevresinin korunması ifadesi, bu korumanın aynı zamanda cihazın kullanım ömrü dikkate alınarak, cihazın parçalarının imhası ve olası kullanım ömrü sonu geri dönüşümü dahil cihazın kullanılması amaçlanan doğal ortamın korunmasını da içermesi gerektiğini ifade eder.

Bu standardın uygulanmasıyla şu tehlikelerden kaynaklanan yaralanma veya hasarların önlenmesi amaçlanmaktadır: elektrik şoku, aşırı sıcaklıklar, radyasyon, patlama, mekanik tehlikeler ve yangın.

Elektrik çarpması insan vücudundan geçen akımdan kaynaklanır. Bir miliamper düzeyindeki akımlar, kişilerde reaksiyona neden olabilir. Daha yüksek akımlar daha zararlıdır. Dokunulabilecek parçalarda daha yüksek gerilim oluşması ihtimaline karşı bu parçaların topraklanması veya yalıtılması gerekir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında görsel işitsel ekipman testleri kapsamında, “UL 60065 Ses, video ve benzeri elektronik cihazlar standardı - Güvenlik gereksinimleri” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri GR 4228 Güvenlik ve Performans Gereksinimlerine Dayalı Telcordia Valf Düzenlemeli Kurşun Asit (VRLA) Pil Dizisi Sertifikasyon Seviyeleri GR 3150 İkincil Susuz Lityum Piller İçin Telcordia Genel Gereksinimleri GR 3168 Telekomünikasyon Kullanımına Yönelik Nikel Metal Hidrit (NiMH) Pil Sistemlerine İlişkin Telcordia Genel Gereksinimleri VZ.TPR.9802 Valf Düzenlemeli Kurşun Asit (VRLA) Akü Kalifikasyon Testi Gereksinimleri Avrupa İçin Enerji Verimliliği Gereksinimleri IEC 62368-1 Ses/Video, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanı - Bölüm 1: Güvenlik Gereksinimleri UL 62368-1 Ses/Görüntü, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanları Standardı - Bölüm 1: Güvenlik Gereksinimleri CSA C22.2 No 62368-1 Ses/Video, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanı - Bölüm 1: Güvenlik Gereksinimleri

UL 60065 Ses, Video ve Benzeri Elektronik Cihazlar Standardı - Güvenlik Gereksinimleri Yararları


Marka Değerini Artırır

Ürünlerin kalitesinin yüksek olduğu testlerle kanıtlanması, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır.

Maliyetleri Azaltır

Kaliteli testler, ekipmanların ömrünü uzatarak bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.

Hedef Kitleyi Belirler

Kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun ekipmanları test ederek, doğru hedef kitleye ulaşılmasını sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası standartlara uygun testlerle, ürünler global pazarda daha fazla tanınır ve tercih edilir.

Standartların Belirlenmesi

Ekipmanlar, görsel ve işitsel kalite standartlarına göre test edilerek, sektördeki en yüksek performansı sağlar.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Test edilen ekipmanlar, yeni teknolojilerle donatılır, yenilikçi ve etkili çözümler sunar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu