“UL 745-2-14 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletl" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 745-2-14 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-14: Planya makineleri için özel kurallar” standardında, anma gerilimi tek fazlı alternatif akım (AC) veya doğru akım (DC) aletler için 250 Volt’u ve üç fazlı alternatif akım aletler için 440 Volt’u aşmayan aletlerin güvenliğine yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Planya makineleri, yüksek hassasiyetle düz ve pürüzsüz yüzeyler elde etmek için iş parçalarından malzeme çıkarmak için kullanılan güçlü bir makinedir. Bu makineler, metallerin şekillendirilmesi, ahşap işleme ve çelik levhalar, makine yatakları ve endüstriyel kalıplar gibi büyük ve ağır bileşenlerin üretilmesi için atölyelerde ve imalat endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Önemli iş parçalarını işleme ve doğru sonuçlar verme yeteneğiyle planya makinesi, modern işleme süreçlerinde vazgeçilmez bir makinedir.
Planya makinesi, hassas düz yüzeyler oluşturmak için tasarlanmış bir takım tezgahıdır. Şekillendirme makinesiyle benzerlikler taşır ancak daha büyük boyutludur. Planya makinesinde iş parçası yuvaları çalışma sırasında noktalar arasında hareket ederken iş parçası yuvaları şekillendiricide sabit kalır. Planya tek noktalı bir kesme aleti kullanır
Bir planya makinesinin temel bileşenleri şunları içerir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 745-2-14 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-14: Planya makineleri için özel kurallar” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu