“UL 745-2-17 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletl" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 745-2-17 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-17: Yönlendiriciler ve kesiciler için özel kurallar” standardında, nominal voltajı tek fazlı alternatif akım (AC) veya doğru akım (DC) aletler için 250 Volt’tan ve üç fazlı alternatif akım aletler için 440 Volt’tan fazla olmayan yönlendiricilerin ve kesicilerin güvenliğine yönelik gereksinimler açıklanmaktadır.
Yönlendiriciler büyük ölçekli ahşap işleri için kullanılırken, düzelticiler küçük işler için kullanılır. Düzelticiler boyutları nedeniyle dar bir taban üzerinde çalışabilir, oysa yönlendiriciler çalışamaz. Düzelticiler iğne deliklerini çok hızlı bir şekilde açabilirken yönlendiriciler bunu yapamaz.
Düzeltici, laminat düzeltici veya avuç içi yönlendirici olsun, temel olarak tek elle kullanım için tasarlanmış küçük bir makinedir. Bir zamanlar uzman kullanımına yönelik olan bu cihazlar, artık serbest elle yönlendirme sırasında genelde merkezde yer alabiliyor. Bir düzeltici sadece sabit bir dikey modda çalışabilir, ancak gelişmiş türleri, örneğin düz bir kesici kullanılarak eğimli kesime olanak tanıyan bir taban dahil olmak üzere değiştirilebilir tabanlara sahip olabilir
Kısaca düzelticiler genellikle kenar düzeltme ve şekillendirme gibi hafif işler için kullanılırken, yönlendiriciler daha çok yönlüdür ve daha geniş bir yelpazedeki ahşap işleme uygulamalarının üstesinden gelebilir. Düzeltici ve yönlendiricilerin çoğu, hassasiyet ve güç sundukları için ağır ağaç işleri dahil olmak üzere çok çeşitli görevlere uygundur. Mikro derinlik ayar kontrolleri, kesme derinliğinin ince ayarının yapılması ve projelerde hassas ve doğru sonuçların elde edilmesi için gereklidir. Genelde fırçasız motorlar daha verimlidir, bunlar fırçalı motorlara kıyasla daha uzun takım ömrü, gelişmiş performans ve daha uzun akü çalışma süreleri sağlar.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 745-2-17 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-17: Yönlendiriciler ve kesiciler için özel kurallar” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu