“UL 745-2-35 Kanal temizleyicilere ilişkin özel gereklilikler” " />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 745-2-35 Kanal temizleyicilere ilişkin özel gereklilikler” standardında, kanal temizleyicilere yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Kanal temizleme, drenaj sistemi içerisinde düzgün akışı engelleyen tortunun mekanik olarak ortadan kaldırılması işlemidir. Drenajın uygun şekilde temizlenmesi, tüm tıkanıklığın giderildiğini doğrulamak ve buna neyin sebep olduğunu belirlemek için temizlikten sonra drenajın kapsamlı bir şekilde incelenmesini içerir.
Genelde drenaj sisteminin temizlenmesinde kesin hassasiyete sahip, çok yönlü, yüksek hızlı kanal temizleme makinesi kullanılır. Esasen bu teknolojiyi kullanan iki tür ekipman bulunmaktadır. Bunlardan biri 8 mm’lik bir kablo, diğeri ise 10 mm’lik esnek bir kablo kullanır ve her ikisi de dönen kablonun üzerinde plastik bir manşona sahiptir. Küçük olanı dakikada 2000 devirde, diğeri ise 3200 devirde döner.
Yüksek hızlı kanal temizleme makineleri, hattın tıkanıklığını açmak için farklı tipte bir kafa kullanır ve geleneksel makineler gibi tork yerine hıza güvenir. Yüksek hızlı kablonun kılavuzu, tasarımı ve hızı, borunun iç kısmının tamamını 360 derece temizlerken, borunun içinde sallanmaması için başlığı drenajın ortasında tutar. Başlıkların her iki yanında da zincirler bulunur ve farklı çaptaki kanallara göre ayarlanabilir. Bu sayede gerekirse daha küçük çaplı erişim yoluyla tıkanmış drenaj sistemlerine kolayca erişilebilir. Temizlikte tam doğruluk sağlamak için kamera kablo ile birlikte kanalizasyon hattının tam içine yerleştirilir.
Bu teknolojiyi kullanmanın başlıca faydası su kullanmıyor olmasıdır, motor için sadece elektrik gereklidir, dolayısıyla bir su kaynağı ile sınırlı değildir. Ayrıca sadece kök ve yağdan daha fazlasını temizlemek için geniş bir başlık yelpazesine sahiptir. Harç, beton, ahşap artıkları, plastik ve bunlara benzer tortuları parçalamak için değişik başlıkları bulunmaktadır. Kısaca bu makineler çok yönlü işlevlere sahiptir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 745-2-35 Kanal temizleyicilere ilişkin özel gereklilikler” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu