“UL 745-2-5 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletle" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 745-2-5 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-5: Daire testereler için özel kurallar” standardında, motorla çalıştırılan veya manyetik olarak çalıştırılan elektrikli el aletlerinin güvenliğine ve her tür daire testereye yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Nominal gerilim, tek fazlı alternatif akım (AC) veya doğru akım (DC) için 250 Volt’tan ve üç fazlı alternatif akım aletler için 440 Volt’tan fazla olmamalıdır. Bu standart, daire testerelere uygulanır, aşındırıcı disklerle kullanılmak üzere tasarlanmış testereler bu standardın kapsamı dışındadır. Kesme makineleri olarak aşındırıcı disklerle kullanılmak üzere tasarlanan testereler, “UL 745-2-22 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-22: Kesme makineleri için özel kurallar” standardı kapsamındadır.
Bu standardın son yapılan güncellemesi önemli, teknik değişiklikler içermektedir. Örneğin her tür testerenin koruyucuları için pratik kullanımda dayanıklılık testlerinin ilave edilmiş, korumaya ilişkin açıklamalar ve editoryal iyileştirmeler yapılmıştır.
Bu standardın amaçları doğrultusunda,
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 745-2-5 Elle tutulan, motorla çalıştırılan elektrikli aletler - Güvenlik - Bölüm 2-5: Daire testereler için özel kurallar” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar ve markanın gücünü artırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu