“UL 826 Ev tipi elektrikli saatler” standardında, “NFPA 70-202" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 826 Ev tipi elektrikli saatler” standardında, “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak sıradan iç mekanlarda kullanılan ve giriş değeri 30 Watt ve 250 Volt’tan fazla olmayan elektrikle çalışan ev saatlerine yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu gereklilikler, taşınabilir elektrik lambaları olarak veya diğer aydınlatma amaçlarıyla kullanılması amaçlanan ışıklı saatleri kapsar. Ancak öncelikle endüstriyel veya ticari tesisler için tasarlanan saatleri, ana saat sisteminin parçasını oluşturan saatleri, dış mekan saatlerini, zaman damgalarını, iş kartı kaydedicileri, zamanlayıcıları ve benzeri zaman gösteren ve kaydeden cihazları kapsamaz.
Bu standardın gerekliliklerinin kapsamına girenlerden yeni veya farklı özellikler, karakteristikler, bileşenler, malzemeler veya sistemler içeren ve yangın, elektrik çarpması veya kişilerin yaralanması riskini içeren bir ürün, bu standardın amacına göre başlangıçta öngörüldüğü gibi güvenlik seviyesini korumak için uygun ilave bileşenler ve son ürün gereksinimleri kullanılarak değerlendirilir.
Özellikleri, karakteristikleri, bileşenleri, malzemeleri veya sistemleri bu standardın belirli gereklilikleri veya hükümleriyle çelişen bir ürün bu standarda uygun değildir. Gereksinimlerin revizyonu, bu standardın geliştirilmesi, revizyonu ve uygulanması için kullanılan yöntemlere uygun olarak önerilir ve benimsenir.
Zamanı ölçmek için tasarlanmış yarı iletken entegre devreler olan IC saatleri, neredeyse tüm elektronik bileşenlerde önemli bileşenlerdir. Genel olarak telekomünikasyon uygulamaları, tüketici elektroniği, küresel konumlandırma sistemleri (GPS) ve kablosuz el bilgisayarlarında senkronizasyon ve zamanlama kontrolü sağlarlar. Bu saatler, bu bileşenlerin bir kısmını kullanan bir baskılı devre kartının (PCB) parçası olabilir. Entegre devre, referans saatin arızası stabil hale gelinceye kadar doğru saati korumaya devam eder.
IC saatleri, MP3 oynatıcılar, dijital kameralar, video kameralar, elde taşınan oyun sistemleri, cep telefonları ve ev güvenlik sistemleri gibi mobil ve el tipi cihazlarda önemli bir elektronik bileşendir. IC saatleri otomotiv veya endüstriyel uygulamalarda da kullanılabilir. Netice de bu saatler de UL 826 standardına tabidir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 826 Ev tipi elektrikli saatler” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu