“UL 917 Saatle çalışan anahtarlar” standardında, önced" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 917 Saatle çalışan anahtarlar” standardında, önceden belirlenmiş aralıklarla bir yüke yönelik devreleri kapatmak ve açmak için tasarlanmış olan ve “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardına uygun olarak kullanılması amaçlanan, sıradan yerlerde kullanılan, 600 Volt veya daha düşük değere sahip, saatle çalışan anahtarlara yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu gereklilikler sadece anahtarlama kontaklarının saat mekanizması ile, dişli takımıyla, elle, elektrikle sarılmış yaylı motorlarla, elektrikli saat tipi motorlarla veya eşdeğer düzenlemelerle çalıştırıldığı saatle çalışan anahtarları kapsar. Cihazlar anahtarlama kontaklarının açılıp kapanmasının yanı sıra günün saatini veya zaman aralığını da gösterebilmektedir.
Ancak bu gereklilikler, elektronik zamanlama devreleri veya ayrılabilir kontakları olmayan anahtarlama devreleri içeren cihazları kapsamaz.
Yapım özellikleri bakımından eksik olan veya performans yetenekleri sınırlı olan, saatle çalışan bir anahtarın, bileşen kurulduğunda bileşen için belirlenen kısıtlamaların ortadan kaldırılması koşuluyla, fabrikada takılan bir bileşen olarak kullanılması kabul edilebilir.
TV dereceli saatle çalışan anahtarlar için bu gerekliliklere özel hükümler dahil edilmiştir.
Bu standardın gerekliliklerinin kapsamına girenlerden yeni veya farklı özellikler, karakteristikler, bileşenler, malzemeler veya sistemler içeren ve yangın, elektrik çarpması veya kişilerin yaralanması riskini içeren bir ürün, bu standardın amacına göre başlangıçta öngörüldüğü gibi güvenlik seviyesini korumak için uygun ilave bileşenler ve son ürün gereksinimleri kullanılarak değerlendirilir.
Özellikleri, karakteristikleri, bileşenleri, malzemeleri veya sistemleri bu standardın belirli gereklilikleri veya hükümleriyle çelişen bir ürün bu standarda uygun değildir. Gereksinimlerin revizyonu, bu standardın geliştirilmesi, revizyonu ve uygulanması için kullanılan yöntemlere uygun olarak önerilir ve benimsenir.
Bu standarda uygulanabilir genel gereklilikler “CSA C22.2 No. 0-2020 Genel gereksinimler - Kanada elektrik yasası, Bölüm II” standardında yer almaktadır. Bu bölümün bireysel standartları, tek bir sınıf veya yakından ilişkili bir elektrikli ekipman grubu için tanımlar sağlar ve yapım, işaretleme ve test gerekliliklerini belirtir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 917 Saatle çalışan anahtarlar” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, endüstri standartlarına uygunluk sağlar ve kaliteli, güvenli ürünler sunar.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda kabul edilmesini ve tanınmasını sağlar.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu