Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 923 Mikrodalga pişirme cihazları” standardında açıklanan gereklilikler, Ulusal Elektrik Yasası, “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak, 600 V’un üzerinde olan ve sıradan yerlerde kullanım için tasarlanan ve 915 artı/eksi 25 ve 2450 artı/eksi 50 MHz endüstriyel, bilimsel ve tıbbi (ISM) bantlarında çalıştırılan ev tipi ve ticari mikrodalga pişirme cihazlarını kapsar.
Bu gereklilikler aynı zamanda yerleşik kurulum, yan yana montaj, istifleme, duvara montaj ve ocakların üzerine kurulum için amaçlanan mikrodalga pişirme cihazlarını da kapsar.
Bu gerekliliklerin amacı doğrultusunda, ticari mikrodalga pişirme ekipmanı genellikle ticari mutfaklarda, restoranlarda veya yiyeceklerin dağıtılabileceği diğer işyerlerinde bulunur. Ev tipi mikrodalga pişirme ekipmanı, evde kullanıma yöneliktir.
Bu gereklilikler aynı zamanda ev tipi elektrikli ocakların mikrodalgada pişirme kısmını da kapsar. Kombinasyon, “UL 858 Ev tipi elektrikli ocaklar” standardına uygun olmalıdır.
Bu standardın amaçları doğrultusunda, bir cihazın şu koşulların herhangi biri veya daha fazlası altında otomatik olarak kontrol edildiği kabul edilir:
Mikrodalga pişirme cihazı, yangın, elektrik çarpması, kişilerin yaralanması veya radyasyon emisyonuna maruz kalma riskini artırmadan ve maruz kalması muhtemel suiistimallere dayanacak gerekli mukavemet ve sağlamlığa sahip olacak şekilde monte edilmelidir.
Mikrodalga pişirme cihazının muhafazası, herhangi bir kullanım koşulunda, yangına, elektrik çarpmasına, kişilerin yaralanmasına veya bu gereksinimlerde belirtilen sınırları aşan radyasyon emisyonuna maruz kalmaya neden olabilecek, besleme kablosu hariç tüm elektrikli parçaları barındırır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında cihaz testi ve sertifikasyonu hizmetleri kapsamında, “UL 923 Mikrodalga pişirme cihazları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Sertifikalandırma süreci, sektörün kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur, böylece tüm ürünler yüksek standartlara ulaşır.
Sertifikalandırma süreci, üretim ve tasarım aşamalarında iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, böylece daha kaliteli ürünler elde edilir.
Testler ve sertifikasyon, yenilikçi ürünlerin pazara sunulmasında yardımcı olur ve sektördeki teknolojik ilerlemeyi destekler.
Cihazlar üzerinde yapılan testler, potansiyel güvenlik risklerini ortadan kaldırır ve arızaların önceden tespit edilmesini sağlar.
Sertifikalı cihazlar, belirli endüstrilerde ve kullanıcı gruplarında talep görür, böylece doğru hedef kitleye ulaşılı
Sertifikalı ürünler, güvenilirlik açısından standartları karşıladığından, uzun süreli kullanımda performans kaybı yaşanmaz.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu