“UL 924 Acil durum aydınlatma ve güç ekipmanları” stand" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 924 Acil durum aydınlatma ve güç ekipmanları” standardında, sınıflandırılmamış yerlerde kullanılan ve 600 Volt veya daha düşük branşman devrelerine bağlanması amaçlanan acil durum aydınlatması ve güç ekipmanına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Bu tür ekipmanlar, “NFPA 70-2020 Ulusal elektrik yasası” standardı ve “NFPA 101 Can güvenliği kodu” ilgili maddelerine uygun olarak, normal beslemenin kesilmesi durumunda kritik alanlara ve ekipmanlara otomatik olarak aydınlatma veya güç veya her ikisini de sağlama amaçlıdır.
Bu tür ekipman örnekleri şunları içerir:
Bu standart aynı zamanda sınıflandırılmamış yerlerde kullanılan yardımcı aydınlatma ve güç ekipmanlarına da uygulanır. Yardımcı ekipman, NFPA 70-2020, NFPA 101 veya uluslararası inşaat yasasının performans gerekliliklerine uygunluğunu belirlemek amacıyla araştırılmamıştır. Bu tür ekipmanlar, entegre pil yedek güç kaynağına sahip armatürleri, ışıklı yön işaretlerini, pil düzeneklerini ve ilgili cihazları içerir.
Bu standart, gibi diğer standartların kapsadığı ekipmanlara ilişkin gereklilikleri içermez. Bu standart kapsamındaki bazı ekipmanlar için yangın, elektrik çarpması ve yaralanma riskine karşı korunmaya yönelik temel gereksinimler, diğer standartlarda ele alınmaktadır. Bu durumlarda UL 924 standardının birincil rolü, acil durum sistemi işlevselliğine ve performans beklentilerine uygunluğu doğrulamaktır. Bu tür ekipmanların UL 924 standardı uyumluluğu açısından incelenmesi, mümkün olduğu ölçüde, bileşenlere bağlıdır. Bu ilişkiyi sergileyen ekipman örnekleri ve ilgili güvenlik standartları, bunlarla sınırlı olmamak üzere şunları içerir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 924 Acil durum aydınlatma ve güç ekipmanları” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Elektriksel güvenlik gereksinimlerine uygun ürünler, uzun ömürlü ve güvenilir hale gelir, bu da tüketici güvenini artırır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu