“UL 987 Sabit ve değişmez elektrikli aletler” standardında, &ldquo" />
Underwriter Laboratuvarları (UL) tarafından geliştirilen “UL 987 Sabit ve değişmez elektrikli aletler” standardında, “ANSI/NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak kullanılmak üzere kablo bağlantılı veya kalıcı olarak bağlı sabit ve hafif endüstriyel elektrikli aletlerine yönelik gereklilikler açıklanmaktadır. Şu durumlarda için bu tür aletler bir araçla donatılmıştır:
Bu gereklilikler ayrıca, şu durumlarda yukarıda yer alan aletlerle birlikte kullanılmak üzere aksesuarları ve ilave parçaları da kapsar:
Belirli gereklilikler standart içinde özetlenmiştir.
Bu gereklilikler şu sayılanlardan hiçbirini kapsamaz:
Uzaktan veya otomatik olarak kontrol edilmesi amaçlanan sabit veya değişmez bir elektrikli alet veya sürekli görev için kalıcı olarak bağlı bir alet, uygulanabilir olduğu ölçüde bu standarttaki gereksinimlere uygunluk ve aletin amaç için kabul edilebilir olup olmadığını belirlemek amacı ile daha fazla inceleme ve test temelinde değerlendirilir.
Bu gereksinimler şu aksesuarları veya ekleri kapsamaz:
Sabit ve değişmez elektrikli aletler, genel olarak kurulumdan sonra hareket ettirilemeyen elektrikli aletlerdir. Ancak bu tür elektrikli aletler genelde hız ve hassasiyet açısından avantajlara sahiptir. Bunlar, faaliyete bağlı ve ayrılmaz bir parçası olan ekipmandır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji aslanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektrik güvenliği gereksinimleri kapsamında, “UL 987 Sabit ve değişmez elektrikli aletler” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektriksel güvenlik standartlarına uygun cihazlar, arıza ve onarım maliyetlerini azaltarak toplam maliyeti düşürür.
Elektriksel güvenlik önlemleri, kullanıcıların cihazları güvenle kullanmalarını sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Elektriksel güvenlik kurallarına uyum, ürünlerin yasal gereklilikleri karşılamasını sağlar ve yasal riskleri ortadan kaldırır.
Elektriksel tehlikelere karşı alınan önlemler, kazaları ve tehlikeleri önler, böylece riskleri azaltır.
Güvenli elektriksel sistemler, enerji verimliliğini artırarak işletmelerin operasyonel verimliliğini sağlar ve kârlılığı yükseltir.
Elektriksel güvenlik, gıda endüstrisinde kullanılan cihazların güvenliğini artırarak, hijyen ve güvenlik seviyelerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu