Yüzey muayenesi büyük ölçüde otomatik muayene sistemleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Kameralar ve sensörler çekirdeği oluşturur. Güçlü lensler dış yüzeyleri yakalar ve görüntüleri dijital olarak işleyen bir bilgisayara aktarır.
Yüzey muayenesi, dış yüzeyde, aksi halde çıplak gözle tespit edilemeyecek çatlaklar veya başka kusurların mevcut olup olmadığını tespit etmek için kaynağın veya bileşenin dış tarafında yapılan bir testtir. Esas itibarıyla bu yöntem görsel bir yardımcıdır.
Hacimsel test veya ultrasonik test ve radyografik testlerin her ikisi de bağlantı kalitesinin genellikle kritik olduğu kaynakların veya malzemelerin iç veya hacimsel bütünlüğünü incelemek için kullanılır. Yapısal çelik durumunda olağan test yöntemi ultrasonik testtir.
Bu normalde uç plakalar ile kirişler, köşe bağlantıları, ek bağlantıları ve benzer birleşim yerlerindeki tam nüfuziyetli kaynaklarda gerçekleştirilir. Ultrasonik testin radyografik teste göre avantajı, sonuçların anlık olmasıdır, radyasyon tehlikelerinden dolayı herhangi bir karantinaya gerek yoktur, ekipman taşınabilirdir ve sadece tek bir teknisyenin işlemine ihtiyaç duyar.
Kaynak personelinin teknik becerisini kontrol etmek, kaynak prosedürü spesifikasyonunun ve bağlantı yerinin doğrulanması ve benzer ihtiyaçlar için işin başında ultrasonik test her zaman tercih edilmektedir. Bu şekilde herhangi bir sorun olması durumunda bunlar çok önceden tespit edilebilir ve imalat çok ilerlemeden önce düzeltilebilir.
Volümetrik muayeneler, esas olarak radyografi veya ultrasonik test gibi yöntemlerle iç malzeme kusurlarının incelenmesi çalışmasıdır. Görsel test, manyetik parçacık ve sıvı penetrant muayeneleri sadece yüzeyde yapılırken, ultrasonik ve radyografik muayeneler volümetrik olarak kabul edilir. Bunlar kısaca bileşen parçalanmadan görülemeyecek kusurları bulmak için bileşenin içine bakılabilen yöntemlerdir.
Ultrasonik muayene, ultrasonik dalgalar gönderen bir dizi tahribatsız muayene tekniğini içerir. Bu yüksek frekanslı ses dalgaları, malzemeyi karakterize etmek veya kusur tespiti için malzemelere iletilir. Çoğu ultrasonik muayene denetim uygulaması, 0,1-15 MHz aralığında frekanslara sahip kısa darbe dalgaları kullanır, ancak 50 MHz’e kadar olan frekanslar da kullanılabilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında volümetrik muayeneler kapsamında ultrasonik test hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Testlerin başarıyla yapılması, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır, pazar konumunu güçlendirir.
Testlerin doğru şekilde yapılması, güvenli ve verimli bir çalışma ortamı yaratır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.
Testlerin uluslararası standartlara uygunluğu, ürünlerin global pazarda kabul edilmesini sağlar ve tanınırlık kazandırır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu