EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Varlık Bütünlüğü Yönetimi - Mekanik Bütünlük Yönetim Sistemi

Ekipmandaki bozulma, korozyon kontrolü ve izleme veya üretim eksiklikleriyle ilgili malzeme eskimesinin gerçek nedeninin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi (kısaca varlık bütünlüğü değerlendirmesi), varlığın ekonomisini, güvenliğini ve genel ömür yönetimini dengelerken kısa ve uzun vadeli onarım kararlarının optimize edilmesini sağlar.

Varlık yönetimi planlaması geleneksel olarak üç düzeyde işlemektedir: stratejik, taktik ve operasyonel. Bugün varlık yönetimi planlamasının başınca iklim değişikliği riskini yönetmek ve bunlara uyum sağlamak (stratejik), dayanıklılığı artırmak (taktiksel) ve ileriye dönük bütçe belirsizliği ve maliyet artışlarını yönetmek (operasyonel) gelmektedir.

Mekanik bütünlük, doğru bir şekilde tasarlandığından ve kurulduğundan ve uygun şekilde çalıştırıldığından ve bakımının yapıldığından emin olmak için kritik proses ekipmanının yönetimi olarak tanımlanmaktadır.

Mekanik bütünlük, Amerikan İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi (OSHA) tarafından yayınlanan proses güvenliği standardında yer alan faktörlerden biridir. Mekanik bütünlük, basınçlı kaplar, depolama tankları, boru sistemleri ve ilgili donanım (valfler, bağlantı parçaları), tahliye cihazları ve acil durum kapatma ve kontrol sistemleri gibi ekipmanı içerir. Mekanik bütünlük, ekipmanın güvenli, çevre korumalı ve güvenilir bir şekilde istenen performansı sağlayacak şekilde tasarlanmasını, üretilmesini, kurulmasını, çalıştırılmasını ve bakımının yapılmasını sağlamak için gerekli faaliyetleri kapsar.

Bazen basınçlı ekipman bütünlük yönetimi olarak da adlandırılan sabit ekipman mekanik bütünlüğü, petrol ve gaz, petrokimya ve kimyasal proses endüstrilerinde, sabit ekipman koruma kaybını önlemek için yönetim sistemlerini oluşturma, uygulama ve sürdürme sürecidir. İşletmeler açısından sadece yeterli bir sabit ekipman mekanik bütünlüğü programına sahip olmak değil, aynı zamanda uyumluluğu aşan yüksek kaliteli ve sürdürülebilir bir programa sahip olmak önemlidir. Burada başarısızlıkları önlemek için şunlar dahil atılması gereken birçok adım vardır:

  • Her süreç birimi için risklerin tanımlanması ve önceliklendirilmesi gerekir
  • Her proses birimi için korozyon kontrol belgeleri tutulmalıdır
  • En son endüstri standartlarına uyan ve en son teknolojiyi kullanan ekipman ve diğer sistemler için uygun denetim programları uygulanmalıdır
  • Kapsamlı bir değişim yönetimi süreci uygulanmalıdır

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen üretim ve tesis hizmetleri arasında varlık bütünlüğü yönetimi hizmetleri kapsamında mekanik bütünlük yönetim sistemi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Varlık Bütünlüğü Yönetimi - Mekanik Bütünlük Yönetim Sistemi Yararları


Müşteri Memnuniyeti Artar

Verimli üretim süreçleri ve yüksek kaliteli tesis hizmetleri, müşterilere zamanında teslimat ve güvenilir ürünler sunarak memnuniyeti artırır.

Maliyetleri Azaltır

Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, enerji ve malzeme israfının önüne geçilmesini sağlar, bu da genel maliyetlerin düşmesine yol açar.

Güvenilirlik Artışı

İyi yönetilen üretim ve tesis hizmetleri, ürünlerin güvenilirliğini ve kaliteli olmasını sağlar, bu da firmanın itibarını ve güvenilirliğini pekiştirir.

Kalite Yönetimi İyileşir

Üretim ve tesis hizmetleri, üretim süreçlerinin her aşamasında kalite kontrolünü sağlar ve üretim süreçlerinin standartlara uygunluğunu sürekli denetleyerek kaliteyi artırır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre dostu üretim süreçlerinin ve tesis yönetimi uygulamalarının benimsenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını ve çevresel etkilerin azaltılmasını sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Üretim ve tesis yönetimi, yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygun olmalıdır. Bu, hukuki uyum sağlar ve olası yasal sorunları önler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu