EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Yağmurlama Testi

Tekstil malzemelerinin yapısı, içindeki sıvıları emme ve tutma özelliğine sahiptir. Bazı elyaflar nemi tutarmaktadır. Yani su elyafın içine girmek yerine yüzeyine tutunmaktadır. Lif boyunca nem tutulur ama emilmez. Emicilik iki bileşene sahiptir: suyu yakalama ve tutma. Yakalama, nemin akışsız şekilde ve alındığı hızda tutma kabiliyetidir. Yutma ise, bir malzemenin ıslatıldığı ve normal çalışma koşullarında kullanıldığı zaman tutabileceği nem miktarıdır.

Amerikan Tekstil Kimyacıları ve Renkçiler Birliği (AATCC) tarafından tasarlanan AATCC 35 standardı, suya dayanıklı veya su itici apre uygulanmış olan veya olmayan herhangi bir tekstil kumaşına uygulanabilmektedir. Bu test yönteminde, kumaşların darbe yoluyla su girişine karşı gösterdiği direnç ölçülmektedir. Bu nedenle kumaşların olası yağmur penetrasyon direncini tahmin etmek için kullanılmaktadır. Bu standardın tam adı şu şekildedir: AATCC 35-2018 Suya dayanıklılık: Yağmur testi.

Söz konusu standart, özellikle giyecek kumaşlarının penetrasyon direncini belirlemek için uygundur. Test sırasında kullanılan bir cihaz ile, tek bir kumaşın veya kumaş kombinasyolarının penetrasyon direncini tespit etmek için farklı su darbesi yoğunluklarında testler uygulanmaktadır. Bu test yöntemi ile elde edilen sonuçlar, liflerin ve ipliklerin su iticiliğine ve kumaşların yapısına bağlıdır. Yağmurlama testinde önceden tartılmış bir kurutma kağıdı ile desteklenen bir test numunesine, kontrollü koşullar altında beş dakika boyunca su püskürtülmekte ve kurutma kağıdı daha sonra numuneden sızan su miktarını belirlemek için bir kere daha tartılmaktadır.

Bir Avrupa standardı olan EN 29865 standardında da kumaşlarda su iticiliğine yönelik gereklilikler açıklanmakta ve bir test yöntemi sunulmaktadır. Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN 29865 Tekstil mamulleri - Kumaşlarda su iticiliği tayini - Bundesmann yağmur - Duş metodu. Bu standart aynı zamanda Uluslararası Standartlar Örgütü tarafından da şu başlıkla yayınlanmıştır: ISO 9865 Tekstil - Bundesmann yağmur duşu testi ile kumaşların su iticiliğinin belirlenmesi.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü fiziksel test hizmetleri çerçevesinde, yağmurlama testi hizmetleri de vermektedir.

 

Yağmurlama Testi Yararları


Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi şekillendirmenizi sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürün ve hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Olası Riskleri Azaltır

Test süreçleri, potansiyel risklerin belirlenmesine yardımcı olur. Bu sayede, tehlikelerin önlenmesi ve kalite kontrolü sağlanır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar ve yeni iş fırsatları sunar. Bu, işletmenizin itibarını güçlendirir.

Çalışan Güvenliğini Artırır

Fiziksel testler, üretim sürecinde çalışanların güvenliğini değerlendirir. Bu, iş yerinde motivasyonu artırarak daha güvenli bir ortam sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Etkili analiz süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu