Asetilen, doğal gaz, propan, propilen ve hidrojen gibi çeşitli gazlar, kesme ve kaynak için yakıt olarak, ısıl işlem, ulaşım için güç ve enerji olarak ve çeşitli endüstriyel işlemler için oksijen ile birleştirilebilir. Yakıt gazlarının çoğu tamamen veya kısmen hidrokarbonlardan (metan, asetilen, propan ve propilen), hidrojen, karbon monoksit ve yağ buharlarından oluşur. Yakıt gazı alevleri, ihtiyaç duyulan her zaman ve her yerde, ısı enerjisi sunar.
Her yakıt gazının farklı bir karbon / hidrojen atomu oranı vardır ve gazı verimli bir şekilde yakmak için farklı miktarlarda oksijene ihtiyaç duyulmaktadır. Yakıtın oksidana oranı ve molekül yapısı, alevin sıcaklığını ve yanıcılık ve patlayıcı limitlerini etkiler.
Yer kürede çok büyük miktarda doğal gaz var, ancak bunun çoğu gaza ihtiyaç duyulan yerlerden uzak bölgelerdedir. Bu daha temiz yanan yakıtı okyanuslar arasında taşımak için, doğal gazın sıvılaştırılmış doğal gaza (LNG) dönüştürülmesi gerekir. LNG, eksi 162 derece sıcaklığa soğutulan ve onu bir gazdan orijinal hacminin 1/600 oranında bir sıvıya dönüştürülen doğal gazdır. Bu şekilde, özel olarak tasarlanmış LNG gemilerinde güvenli ve verimli bir şekilde taşınır.
Günümüzde büyük gemi filolarına sahip şirketler, sıvılaştırılmış doğal gazı dünya genelinde taşımak ve güvenli ve verimli bir ağ oluşturmak için, dünyanın her yerindeki LNG üretim ve yeniden gazlaştırma tesislerini birbirine bağlar. LNG gemileri, gelişmiş sızıntı tespit teknolojisi, acil durum kapatma sistemleri, gelişmiş radar ve konumlandırma sistemleri ve LNG’nin güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak için tasarlanmış çok sayıda başka teknoloji ile donatılmıştır.
Taşınan LNG, dünya çapındaki LNG ithalat ve yeniden gazlaştırma terminallerinde yeniden gaz haline döndürülür ve konutlarda ve işyerlerinde kullanılmak üzere boru hatları ile dağıtılır. Doğal gazın ticari kullanımları arasında ısıtma, elektrik üretimi, gübre, boya ve ilaç gibi ürünler üretme ve ticari araçlara yakıt ikmali bulunmaktadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, yakıt gazları için LNG sözleşmesi gözden geçirme ve teknik destek hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu