Günümüzde gemilerin dizel motorlarında ve buhar kazanlarında genel olarak ham petrolden elde edilen sıvı yakıtlar kullanılmaktadır. Bu yakıtlar fuel oil, dizel oil ve nadiren olsa da bu iki yakıtın karışımı ile elde edilen blend oil gibi yakıtlardır. Makineleri çok büyük olan ve geminin hızına oranla gücün ön planda olduğu ticari gemilerde, kara araçlarında kullanılan motorine göre daha düşük kalite ve maliyette olan bu yakıtlar kullanılır.
Gemiler, farklı türde yağları ve suyu depolamak için birkaç tankla birlikte tasarlanır ve inşa edilir. Bu tanklar, akaryakıt, madeni yağ, hidrolik yağ, içme suyu, tatlı su, balast suyu ve benzer sıvıları depolamaya yardımcı olur. Bu tankların boyutu, sayısı, tipi ve konumu, geminin boyutu ve tipi, sevk yöntemi ve yardımcı motorların tipi ve diğer makinelerin tasarımı gibi faktörlere bağlıdır. Bu tanklar baştan kıça ve iskeleden sancağa kadar geminin her yerine dağılmış durumdadır.
Gemide bulunan akaryakıt ve motorin tankları (bunker tankları), bir gemide bulunan kapasite bakımından en büyük tanklardır. Bu tanklar, dökme olarak alınan akaryakıt ve motorinin yakıt ikmalinden sonra depolanmasında kullanılır. Bunker tanklarının yerleri normalde makine dairesi dışındadır. Düşük kükürtlü petrol ve deniz gazı yağı, yakıtın karışmasını önlemek için ayrı özel bunker tanklarında saklanır.
Gemide taşınan yakıt miktarı, geminin motor kapasitesine, boyutuna ve seyir hızına bağlıdır. Genel olarak 5.000 TEU’ya kadar konteyner taşıyan bir gemi genelde 2,5-3,5 milyon galon yakıt taşıyabilir. Bu gemiler, saatte 20-25 deniz mili hızlarda seyahat edebilir. Bir konteyner gemisi bu hızda seyahat ederken her gün yaklaşık 63.000 galon yakıt tüketir.
Planlanan her hizmette, geminin tüm koşulları ve planlanan yolculuğu hesaba katmak için sürekli olarak yeterli yakıta sahip olmasını sağlamak amacı ile belirlenmiş bir yakıt ikmal kontrol noktası vardır. Bu bakımdan yakıt ikmali sırasında miktar tespiti önemli görülmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen deniz survey hizmetleri arasında yakıt ikmali sırasında miktar tespiti hizmetleri de bulunmaktadır.
Projelerdeki su altı koşullarının doğru bir şekilde incelenmesi, müşteri beklentilerini doğru anlamayı ve buna göre çözümler sunmayı sağlar, böylece müşteri memnuniyetini artırır.
Su altı projelerindeki analizler, yasal düzenlemelere ve çevre standartlarına uyum sağlayarak hukuki sorunların önüne geçilmesini sağlar.
Su altı analizleri, projelerin her aşamasında verimli sonuçlar elde edilmesine olanak tanır, süreçlerin sürekli olarak iyileştirilmesi sağlanır.
Su altı projelerindeki doğru analizler ve çözümler, firmanın uluslararası pazarda tanınırlığını artırır ve küresel ölçekte güven kazanmasını sağlar.
Su altı ortamındaki verilerin doğru bir şekilde toplanması ve analizi, güvenilir sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu da firmanın güvenilirliğini artırır.
Su altı verileriyle yapılan doğru analizler, hedef kitlenin ihtiyaçlarını daha iyi anlamayı sağlar, böylece hedef kitleye yönelik stratejiler geliştirilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu