EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Yapı Sağlığı İzleme Hizmetleri

Yapı sağlığı izleme hizmetleri, köprüler ve binalar gibi mühendislik yapılarının malzeme ve geometrik özelliklerindeki değişiklikleri izlemek amacı ile periyodik olarak örneklenen tepki ölçümlerini kullanarak bir sistemin zaman içinde gözlemlenmesini ve analiz edilmesini içerir.

Yapısal sağlık izleme sistemi, yapısal sağlığı değerlendirme ve izleme yöntemidir. Bu yöntem, olumsuz yapısal değişikliklere yanıt verme yeteneği, yapısal güvenilirliği ve yaşam döngüsü yönetimini geliştirmesi nedeniyle çeşitli mühendislik sektörlerinde yaygın olarak uygulanmaktadır.

Yapısal sağlık izleme sistemi, akustik emisyon, ultrasonik ve termal görüntüleme gibi çeşitli yöntemler içermektedir. Bu yöntemler tahribatsız muayene yönteminin avantajlarını taşımaktadır. Yapı sağlığı izleme sisteminin amacı, bir yapının belirlenen amaca hizmet etme yeteneğinin otomatik ve gerçek zamanlı bir değerlendirmesini sağlamaktır.

Sivil ve endüstriyel yapılar ve altyapılar, her toplumun önemli bir varlığını temsil eder. Mevcut yapıların sürdürülebilir bir şekilde korunması ve yeni yapıların ve altyapının sürdürülebilir şekilde inşa edilmesi, ekonominin gelecekteki canlılığı ve bir toplumun refahı için gerekli olan hedeflerdir. En güvenli ve en dayanıklı yapılar, uygun şekilde yönetilen yapılardır ve bu faaliyetlerde yapı sağlığı izleme önemli bir rol oynar. Yapı sağlığı izleme sisteminden elde edilen bilgiler, yapısal ve kullanıcı güvenliğini artırmaya, zamanında bakım ve koruma faaliyetlerini planlamaya, hipotezleri doğrulamaya ve gerçek yapısal davranışlar ve koşullar üzerindeki belirsizliği azaltmaya yardımcı olur.

Yapı sağlığı izleme, yapısal sağlık durumu ve performansı ile ilgili doğru ve zamanında bilgi sağlamayı amaçlayan bir süreçtir. Yapılar ve altyapı için bir hasar tanımlama stratejisinin uygulanmasından oluşur. Amaçlara ulaşmak için yapı sağlığı izleme sistemi şunları yapmalıdır:

  • Olağandışı yapısal davranışın (hasar, bozulma, arıza) tespit edilmesi
  • Olağandışı yapısal davranış oluşum zamanının belirlenmesi
  • Olağandışı davranış sergileyen yapının fiziksel konumunun belirtilmesi
  • Tespit edilen olağandışı davranışın kapsamının veya büyüklüğünün ölçülmesi ve derecelendirilmesi
  • Yapı sağlığı izleme sistemine dayalı eylemlerin yürütülmesi

Yapı sağlığı izleme süreci, yapısal davranışları en iyi şekilde yansıtan parametrelerin zaman içinde kaydedilmesini ve kaydedilen verilerin yapısal sağlık koşulları veya performansı hakkında bilgiye dönüştürülmesini içerir.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen tesis yönetimi ve gözetim hizmetleri arasında, yapı sağlığı izleme hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Yapı Sağlığı İzleme Hizmetleri Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Tesis yönetiminde kalite standartlarının sağlanması, süreçlerin düzenli kontrol edilmesi ve iyileştirilmesiyle yüksek kalite korunur.

Standartların Belirlenmesi

Tesis yönetimi süreçlerinde kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesi, tüm operasyonların tutarlı ve yüksek kalitede yürütülmesini sağlar.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Tesislerde sağlanan güvenlik, temizlik ve bakım gibi hizmetlerin titizlikle yapılması, kullanıcıların memnuniyetini artırır.

Güvenilirlik Artışı

Tesis yönetimi ve gözetim hizmetleriyle sağlanan güvenlik, firmanın güvenilirliğini artırarak müşteri sadakatini güçlendirir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası standartlara uygun yönetilen tesisler, firmanın küresel pazarda tanınmasını ve prestij kazanmasını sağlar.

Marka Değerini Artırır

Kaliteli ve güvenli tesis yönetimi, firmanın marka değerini artırır ve sektörde daha güçlü bir konum sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu