Uygun bir yardımcı madde ile formüle edilen aktif madde bir ilaca dönüştüğü zaman, hasta tarafından kolayca alınmakta, dozu daha iyi ayarlanmakta, vücut tarafından daha iyi absorbe edilmekte ve raf ömrü daha uzun olmaktadır (daha uzun süre dayanıklı kalmaktadır).
İlaç üretiminde aktif maddeler nadiren tek başına uygulanmaktadır. Genelde çok küçük miktarlarda kullanılan etkin madde içeren bir ilacın, bir tablet olarak üretilmesi mümkün olmamaktadır. Bu nedenle tabletlerin formülasyonu, çeşitli ve spesifik farmasötik işlevlere hizmet eden ve farmasötik olarak inaktif bileşenler veya eksipiyanlar olarak bilinen bir veya daha fazla tıbbi olmayan madde ile kombine edilmektedir.
Yardımcı farmasötik maddeler, ilaç tasarım sürecinde, kararlı dozaj olarak formüle edilmesinde ve bunların uygulanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Ancak kötü bir yardımcı madde seçimi ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu bakımdan ayrıntılı laboratuvar testlerinin uygulanması son derece önemli olmaktadır.
Bunun yanı sıra iyi üretim uygulamaları (GMP, good manufacturing practices) sisteminin uygulanıyor olması, işletmenin risklerini azaltmada etkili olmaktadır. Bu sistem, genel anlamda çeşitli sektörlerde, ürünlerin tutarlı bir şekilde ve kalite standartlarına uygun olarak üretilmesini ve kontrol edilmesini sağlayan bir sistemdir. İlaç sektöründe de bu sistem ile, üretimi tamamlanmış bir ilacın testleri ile ortadan kaldırılamayan herhangi bir farmasötik risk kontrol altına alınmış olmaktadır.
Farmasötik sanayine yönelik iyi üretim uygulamaları (GMP), başlangıç malzemeleri, tesisler ve ekipmandan çalışanların eğitim seviyeleri ve kişisel hijyenine kadar ilaç üretiminin tüm yönlerini kapsamaktadır. Bu sistem, bitmiş ürünün kalitesini etkileyen her işlem için ayrıntılı yazılı prosedürlerin hazırlanmasını ve üretim sürecinin her adımında doğru prosedürlerin tutarlı bir şekilde izlendiğinin kanıtlanmasını gerektirmektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, yardımcı farmasötik maddeler, farmasötik sanayine yönelik iyi üretim uygulamaları (GMP) hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu