Yardımcı farmasötik maddelerin bir kısmı, ilacın kan dolaşımına daha hızlı ulaşmasını sağlamak için yeterince küçük parçacıklara ayrılmasına yardımcı olmaktadır. Bu şekilde yine de ilaç stabilitesi korunmaktadır ve kullanım anında en yüksek etkinlik elde edilmektedir.
Yardımcı maddeler terapötik anlamda teknik olarak inaktif özelliktedir, ancak bunlar modern bir ilacın kritik ve temel bileşenleridir. Birçok ilaçta, eksipiyanlar toplam dozaj formunun büyük bir kısmını oluşturmaktadır. İlacın aktif bileşeni yanı sıra, başka temel bileşenler arasında seyrelticiler veya dolgu maddeleri, bağlayıcılar, parçalayıcılar, yağlayıcılar, renklendirici maddeler ve koruyucu maddeler bulunmaktadır. Bunlardan seyrelticiler veya dolgular, bitmiş tabletin hem kimyasal ve fiziksel özelliklerini hem de biyofarmasötik profilini önemli ölçüde etkileyen inert bileşenlerdir.
Genelde tabletler, uygun şekilde sıkıştırılan en küçük tablet boyutunun oluşturulacağı şekilde tasarlanmaktadır. Bu yüzden doz küçükse, daha fazla seyreltici gerekir ve doz yüksekse, tablet boyutunu büyütmemek için daha az seyreltici gerekir, bu da yutmayı zorlaştırmaktadır. Seyreltici seçimi, fiziksel ve kimyasal değişiklikler ilacı kararsız hale getirdiği için ve üretimde bazı sorunlar yarattığı için dikkatli yapılmalıdır. Tabletin sertliğini elde etmek içinse bağlayıcılar kullanılmaktadır. Bir bağlayıcı seçerken birincil kriter, diğer tablet bileşenleri ile uyumluluktur.
İlaçların aktif maddeleri ve eksipiyanların fizikokimyasal ve biyofarmasötik özellikleri ve dozaj formları, ilaç üretimde kritik bir proses parametresi olan partikül boyutundan çok etkilenmektedir. Partikül boyutu analizi ile ilgili temel sorun, partiküllerin şekli ve dağılım sistemine bağlı olarak farklı yöntemlerle üretilen partikül çaplarının çeşitliliğidir. Bu yüzden, en uygun veya optimal boyutlandırma tekniğini seçmek için uygulanan farklı teknikler arasında çapraz korelasyon daha fazla tercih edilmektedir. Partikül boyutu analizi, belli farmasötik uygulamalar ve düzenleyici yönler, temel ilkeler ve terminoloji, enstrümantasyon türleri, veri yorumlama ve proses analitik teknolojisi gibi konulara odaklanmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, yardımcı farmasötik maddeler, parça büyüklüğü analizi hizmetleri de vermektedir.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Kimyasal maddelerin yasal gerekliliklere uygunluğu test edilerek, ürünlerin hukuki uyumlu olması sağlanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu