İlaçlar, üretimi, stabilitesi ve işlevi için gerekli olan aktif ilaç dışında başka bileşenler de içermektedir. Bu bileşenler esas itibariyle etkisiz olmalıdır, ancak hassas kişilerde olumsuz etkilere neden olma potansiyeli bulunmaktadır.
Yardımcı farmasötik maddeler, vücutta ilacın beklenen etkiyi göstermesi bakımından çok önemlidir. Genel olarak, bir yardımcı maddenin tıbbi özelliği yoktur. Standart amacı, ilacın fizyolojik emilimini kolaylaştırmaktır. Yardımcı maddeler kayganlığa, akışkanlığa, parçalanmaya ve tada yardımcı olmaktadır ve bir tür antimikrobiyal işlev üstlenmektedir. Farmasötik formüllerin tasarımını desteklemek için uygun yardımcı maddenin seçilmesi, ilaç üretim sürecinde önemli bir adımdır.
Bir ilaç formülasyonu için bir veya birkaç yardımcı madde seçmek, ilaç geliştirmede önemli bir süreçtir. Uygun seçilmiş bir yardımcı madde, çok işlevli olarak üretim maliyetlerini düşürmekte ve hasta deneyimini geliştirmektedir. Yardımcı farmasötik madde, farmakope düzenlemelerine uymalı, mükemmel organoleptik özellikler göstermeli, kaynağı kolay olmalı ve en önemlisi etkili bir şekilde çalışmalıdır. Aynı zamanda amaçlanan farmasötik uygulama için ideal özelliklere sahip olmalı ve mevcut ekipmanla iyi çalışmalıdır.
İlaç sektöründe, üretim, depolama ve dağıtım süreçleri boyunca mikrobiyolojik ve kimyasal kalite dahil olmak üzere su kalitesinin kontrolü, büyük bir endişe kaynağıdır.
Su, ilaç sektöründe yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Aktif farmasötik bileşenlerin, ara ürünlerin ve bitmiş farmasötik ürünlerin üretiminde, işlenmesinde ve formülasyonunda, çözücülerin ve reaktiflerin hazırlanmasında ve temizlik için bir hammadde veya başlangıç malzemesi olarak yaygın bir şekilde su kullanılmaktadır. Su, polaritesi ve hidrojen bağları nedeniyle benzersiz kimyasal özelliklere sahiptir. Farklı bileşikleri çözebilir, emebilir, adsorbe edebilir veya askıya alabilir. Bunlar, kendi başlarına tehlike oluşturan veya amaçlanan ürün maddeleri ile reaksiyona girerek sağlık açısından risk yaratan kirleticiler içermektedir. Bu nedenle su, bu riskleri azaltmak için gerekli kalite standartlarını karşılamak zorundadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, yardımcı farmasötik maddeler, su sistemleri denetimi hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu