EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Yıkama Sonrası Boncuklanma

Kumaşlarda boncuklanmanın başlıca sebebi aşınmadır. Aşınma, kumaşın kendi üzerine sürtünmesinden veya sırt çantası, bel kemeri veya cırt cırtlı tutturucu gibi bir nesnenin kumaş üzerine sürtünmesinden kaynaklanmaktadır. Aşınma durumu bir süre sonra kumaş liflerinin gevşemesine ve birbirine karışmasına neden olmaktadır. Bu ise giyeceklerde küçük topların oluşmasına neden olmaktadır. Bunu önlemenin yolu, sürtünmeyi azaltmaktır. Ya da boncuklanmaya dayanıklı kumaşlar kullanmaktır. Sıkı dokunmuş bazı kumaşlar, yapağı, yün ve pazen gibi yumuşak ve tüylü kumaşlara göre boncuklanmaya karşı daha iyi direnç göstermektedir. Kaliteli ürünler, iyi performansı garantilemek için tasarlanmakta ve test edilmektedir.

Kısaca kullanıma bağlı olarak kalitesi düşen giyeceklerin üzerinde oluşan tüy yumakları, aşınma ve yıpranmadan kaynaklanmaktadır ve giyeceğin estetiğini bozan bir yüzey kusurudur. Giyeceklerin yıkanması ve sürekli olarak ışığa ve hava koşullarına maruz kalması, kumaş boncuklanmasının başlıca nedenleridir. Lifler gevşediğinde, yüzeye doğru itilmeye başlamaktadır. Bu lifler kırılmamış ancak kumaşın gerilmesi ve gevşemesi ile çıkıntı yapan liflerdir. Bunlardan kurtulmanın bazı yöntemleri bulunmaktadır. Ayrıca tekstil sektöründe boncuklanmaya dirençli kumaşlar üretilmeye çalışılmaktadır ve bu amaçla kumaşların boncuklanmaya ne kadar dirençli olduğunu tespit etmeye yönelik standartlar ve test yöntemleri geliştirilmektedir.

Örneğin Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen ASTM D3512 standardında, rasgele tamburlu boncuklanma test cihazı kullanılarak bir kumaş üzerinde boncuklanma ve diğer yüzey değişikliklerini oluşturma eğilimini belirlemeye yönelik bir test yöntemi sunulmaktadır. Bu test yöntemi genelde tüm dokuma ve örme kumaşlar için geçerlidir. Bu standardın tam ismi şu şekildedir: ASTM D3512/D3512M-16 Tekstil kumaşlarının boncuklanma direnci ve ilgili diğer yüzey değişiklikleri için standart test yöntemi: rastgele takla boncuklanma test cihazı.

Tekstil ürünlerinin boncuklanma direncine yönelik başka standartlar da bulunmaktadır. Örneğin, ASTM D3511/D3511M-16, ASTM D3514/D3514M-16 ve ASTM D4970/D4970M-16e3 standartları gibi.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü fiziksel test hizmetleri çerçevesinde, yıkama sonrası boncuklanma testi hizmetleri de vermektedir.

 

Yıkama Sonrası Boncuklanma Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar ve yeni iş fırsatları sunar. Bu, işletmenizin itibarını güçlendirir.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Etkili analiz süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.

Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi şekillendirmenizi sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Yasal Uyum Sağlar

Fiziksel analizler, yasal düzenlemelere uyum sağlamaya yardımcı olur ve olası hukuki sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Rekabet Avantajı Sunar

Standartlara uygunluk, tekstil ürünlerinizi rakiplerinizden ayırarak piyasada öne çıkmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürün ve hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu