Görsel inceleme veya görsel test, en eski ve en temel gözetim yöntemidir. En basit haliyle, görsel inceleme, kusurları aramak için çıplak gözle bir bileşen veya ekipman parçasının incelenmesi işlemidir. Bu gözetimde aydınlatıcılar, aynalar, boroskoplar ve benzer optik yardımcılar, ekipmanı görsel olarak inceleme yeteneğini geliştirmek için kullanılabilir. Kameralar, bilgisayar sistemleri ve dijital görüntü analizörleri de görsel incelemenin olanaklarını ve faydalarını geliştirmek için kullanılır.
Görsel denetim, depolama tankları, basınçlı kaplar, borular ve diğer ekipmanlar dahil olmak üzere çeşitli ekipman türlerinin iç ve dış yüzey denetimi için rutin olarak kullanılır.
Diğer yöntemlere kıyasla görsel denetim, basit ve teknolojik olarak daha az gelişmiştir. Buna rağmen, daha yüksek teknolojili yöntemlere göre hala birçok avantaj sağlamaktadır. Diğer yöntemlerle karşılaştırıldığı zaman, genel olarak bir ekipman kullanılmasını gerektirmediği için çok daha uygun maliyetlidir. Benzer nedenlerle, aynı zamanda gerçekleştirilmesi en kolay denetim tekniklerinden biridir.
Uzaktan görsel denetim, bileşenleri uzaktan incelemek için çeşitli video probları, video boroskoplar, uzaktan çalıştırılan kameralar, robotik tarayıcılar ve diğer özel araçları kullanan gelişmiş bir görsel denetim biçimidir. Bunu yaparken, kapalı alana girişle ilgili riskler önemli ölçüde azaltılır.
Son yıllarda, yaygın olarak dronlar (insansız hava araçları), alev bacaları, yükseltilmiş boru tepsileri ve soğutma kuleleri gibi geleneksel yollarla ulaşılması zor olan yapıların uzaktan görsel denetimleri için artan bir şekilde kullanılmaktadır.
Görsel denetim ile ilgili çok çeşitli kodlar, standartlar ve önerilen uygulamalar bulunmaktadır. Örneğin Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından geliştirilen API 570 standardı, boruların, yalıtım sistemlerinin, boyama ve kaplama sistemlerinin ve ilgili donanımın dışının durumunu belirlemek ve yanlış hizalama, titreşim ve sızıntı belirtilerini kontrol etmek için harici bir görsel inceleme yapılmasını öngörür. API 653 standardı ise, tank muayene, onarım, değişiklik ve yeniden yapılanma çalışmalarında tankın dış durumunun, rutin olarak yakından görsel inceleme ile izlenmesini öngörür.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, yük ve gemi hizmetleri kapsamında, görsel denetim hizmetleri de bulunmaktadır.
Sürdürülebilir lojistik süreçlerinin benimsenmesi, uzun vadede çevresel etkileri azaltır ve işletmeye çevresel sorumluluk kazandırır.
Hızlı ve güvenli teslimatlar, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki itibarını pekiştirir.
Lojistik süreçlerde kalite ve güvenlik kontrollerinin düzenli olarak yapılması, tüm taşımacılık süreçlerinin güvenli ve kaliteli olmasını sağlar.
Etkin lojistik süreçleri, taşıma maliyetlerini azaltarak işletmeye tasarruf sağlar ve kaynakları daha verimli kullanır.
Hızlı ve güvenli lojistik süreçler, işletmenin sektördeki rekabet gücünü artırarak pazar payını büyütmesine katkı sağlar.
İleri düzey lojistik yönetimi, nakliye süreçlerini optimize ederek işletme maliyetlerini düşürür ve verimliliği artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu